13 actori care au jucat rol dublu (sau multiplu) în același film | VIDEO

13 actori care au jucat rol dublu (sau multiplu) în același film | VIDEO
Publicat: 25/08/2022, 14:31
Actualizat: 25/08/2022, 14:41

Robert De Niro va face din nou echipă cu regizorul Barry Levinson, pentru o dramă cu mafioți în care va avea rol dublu. “Wise Guys” va prezenta o poveste centrată pe liderii de gupări mafiote Vito Genovese și Frank Costello, personaje care vor fi interpretate de veteranul Robert de Niro.

Scenariul filmului este semnat de autorul peliculei “Goodfellas”, Nicholas Pileggi. Levinson și De Niro au mai colaborat la drama din 1996 “Păcatele tinereții/ Sleepers”, bazată pe cartea controversată a lui Lorenzo Carcaterra, dar și la “Înscenarea/ Wag the Dog”, “Panică la Hollywood/ What Just Happened” și “Vrăjitorul minciunilor/ The Wizard of Lies”, potrivit IMDB.

13 vedete care au jucat rol dublu (sau multiplu) în același film

Nu este un lucru surprinzător ca un actor de la Hollywood să preia și rolul de producător sau regizor al filmului în care joacă. Dar și mai spectaculos este atunci când starul respectiv joacă rol dublu ori multiplu în același film. Iată mai jos 10 vedete care au interpretat dublu rol (ori triplu sau cvadruplu etc.) în pelicule de succes.

Eddie Murphy – “Profesorul trăsnit/ The Nutty Professor” (1996)

În remake-ul din 1996 al filmului “The Nutty Professor”, Eddie Murphy joacă nu unul, nu două, ci șapte personaje, inclusiv pe cel principal, Sherman Klump, alter ego-ul acestuia, Buddy Love, și întreaga familie a primului. Eddie Murphy a primit recenzii pozitive din partea criticilor, iar machiajul folosit pentru cele șapte personaje diferite a fost lăudat la scară largă. Murphy a reluat rolurile în continuarea lansată în 2000.

… și în “Un prinț în America/ Coming to America” (1988)

Eddie Murphy a jucat rol cvadruplu în “Coming To America” și a repetat experiența în continuarea lansată anul trecut, “Coming 2 America”.

Tom Hardy – “Gangsteri de legendă/ Legend” (2015)

În această dramă biografică din 2015, Tom Hardy i-a jucat pe Reggie și Ronnie Kray, gemenii identici care au terorizat cartierul East End din Londra anilor 1950 și 1960. Pentru această peliculă au fost folosite diverse tehnologii și tehnici de filmare, inclusiv o grefă digitală a feței lui Hardy. 

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România

Meg Ryan – “Joe împotriva vulcanului/ Joe vs The Volcano” (1990)

Tom Hanks și Meg Ryan au lansat împreună, în anii 1990, mai multe comedii romantice. În “Joe vs The Volcano”, Ryan a jucat, cu ajutorul a doar al unor peruci diferite, trei roluri, DeDe, colega timidă a personajului lui Hanks, și surorile vitrege Angelica și Patricia.

Hugh Jackman și Chistian Bale – “Prestigiul/ The Prestige” (2006)

Ambii actori principali au jucat roluri duble, ceea ce probabil a provocat o ușoară confuzie pe platouri și în rândul fanilor. Dar amănuntul este important pentru finalul uluitorului film apreciat de critici și regizat de Christopher Nolan. 

Tom Hanks – “Atlasul norilor/ Cloud Atlas” (2012)

De fapt, întreaga distribuție a filmului “Cloud Atlas” a jucat mai multe roluri, din șase epoci diferite: Insulele Pacificului, în 1849, Cambridge / Edinburgh în 1936, San Francisco, în 1973, Londra, în 2012, Seul, în 2144, și Big Island, în 2321. Tom Hanks a interpretat personajul principal, Zachary, în epoca finală, precum și pe dr. Henry Goose, managerul unui hotel, Isaac Sachs, Dermot Hoggins și actorul Cavendish.

Halle Berry, Jim Sturgess, Ben Whishaw, Hugh Grant, Jim Broadbent, Doona Bae, Susan Sarandon, Hugo Weaving, Keith David, James D’Arcy, Zhou Xun, David Gyasi și Robert Fyfe au jucat fiecare cel puțin trei roluri în film. “Cloud Atlas” este una dintre cele mai scumpe pelicule independente din istorie. 

Peter Sellers – “Dr. Strangelove sau cum am învățat să nu mă mai tem și să iubesc bomba/ Dr Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” (1964)

Considerat una dintre cele mai bune comedii din istorie, filmul îl prezintă pe Peter Sellers în trei roluri: căpitanul Lionel Mandrake, președintele Merkin Muffley și expertul în război nuclear Dr. Strangelove. 

Mike Myers – “Austin Powers” (1997)

Mike Myers l-a interpretat nu numai pe spionul britanic Austin Powers în această franciză, ci și pe dușmanul acestuia, Dr Evil. Până la cel de-al treilea film, “Austin Powers: Goldmember”, Myers și-a asumat și rolurile Fat Bastard și Goldmember.

Ralph Fiennes – “Sunshine” (1999)

Filmul lansat în 1999 spune povestea unei familii maghiaro-evreiești de-a lungul a cinci generații, de la crearea Imperiului Austro-Ungar până după Revoluția din 1956. Ralph Fiennes îi interpretează pe cei trei protagoniști masculini din trei generații – Ignatz Sonnenschein (Sors), Adam Sors și Ivan Sors.

Vanessa Hudgens – “Un schimb regal/ The Princess Switch” (2018)

Vanessa Hudgens a jucat rolurile Margaret și Stacey în filmul produs de Netflix. Până la continuarea din 2020, “Switched Again”, Hudgens a preluat un al treilea rol, Fiona.

Michael J Fox – “Înapoi în viitor/ Back to the Future Part II” (1989)

În continuarea filmului “Back to the Future”, Michael J Fox și-a reluat rolul Marty McFly, dar i-a jucat și pe copiii acestuia, Marty Jr. și Marlene. Cele trei personaje au apărut într-o scenă foarte complexă din punct de vedere tehnologic la momentul respectiv. 

Hank Azaria și Amy Adams – “O noapte la muzeu 2/ Night At The Museum: Battle of the Smithsonian” (2009)

Hank Azaria joacă trei exponate ale muzeului Smithsonian în cel de-al doilea film din franciza “Night At The Museum”: Kahmunrah, un faraon răufăcător, opera de artă Gânditorul și o statuie a lui Abraham Lincoln. Actrița Amy Adams are, de asemenea, un rol dublu în film, Tess și Amelia Earhart.

CITEȘTE ȘI: TOP 15 ecranizări ale unor romane celebre (VIDEO)

Sean Connery, în 10 roluri memorabile

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York