Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România

Tot ce trebuie să știi despre Wednesday, miniseria lui Tim Burton filmată în România
Wednesday. (L to R) Catherine Zeta-Jones as Morticia Adams, Jenna Ortega as Wednesday Addams, Luis Guzma?n as Gomez Addams, Issac Ordonez as Pugsley Addams in Wednesday. Cr. Courtesy of Netflix © 2022
Publicat: 23/08/2022, 16:32

Una dintre cele mai cunoscute și bizare familii din cinema, Familia Addams, revine anul acesta pe ecrane, într-o miniserie pentru care regizorul Tim Burton a ales ca fundal mai multe zone din România.

O producție MGM și Netflix, miniseria “Wednesday” va avea premiera în toamnă pe platforma de streaming, la o dată la care va fi anunțată curând. Pe de altă parte, trailerul oficial al producției a fost lansat cu doar câteva zile înainte de cea de-a 64-a aniversare a cineastului american Tim Burton, devenit celebru pentru universul său cinematografic macabru și reconfortant, în care ceea ce este considerat normal devine de fapt bizar. 

Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre miniseria “Wednesday”, filmată în România în toamna anului trecut.

Acesta este primul proiect TV al lui Tim Burton

Aceasta este pentru prima dată când regizorul filmelor “Batman” și “Charlie și fabrica de ciocolată” a realizat o producție pentru micul ecran. Este o miniserie de opt episoade care promite să fie similară unui film clasic al lui Tim Burton.

Vezi trailerul mai jos:

Personajul principal este Wednesday, fiica cea mare a familiei Addams

Acesta este un serial cu mistere, detectivi și o infuzie sănătoasă de supranatural, care prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams ca elevă la Academia Nevermore, potrivit Netflix. Wednesday încearcă să-și folosească abilitatea paranormală incipientă pentru a contracara o serie de crime monstruoase care au terorizat orașul din apropiere și a rezolva misterul supranatural în care au fost implicați părinții ei în urmă cu 25 de ani. Totul în timp ce navighează prin noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore, unde nu este dispusă să își facă prieteni.  Jenna Ortega are rolul fiicei obsedate de moarte a familiei horror Addams. Show-ul a fost creat de Al Ghough și de Miles Milar,  cuplul creativ din spatele “Smallville” și „Into the Badlands”.

Cine este Wednesday Addams

Wednesday Addams este unul dintre cele mai iubite personaje din saga “Familia Addams”. A fost jucat pe ecrane pentru prima oară de Lisa Loring, în show-ul TV “Familia Addams”. La începutul anilor 1990, actrița Christina Ricci i-a dat viață personajului. În 2019, Chloe Grace Moretz și-a împrumutat vocea lui Wednesday în filmul de animație “Familia Addams”.

Miniseria a fost filmată în mai multe locuri din România

Filmările au avut loc în studiourile din Buftea, dar si în țară, de exemplu, la Castelul Peleș. Aceasta nu a fost, însă, prima vizită a lui Tim Burton pe meleaguri românești. În 2016, Tim Burton a venit în România pentru a-i face o surpriză lui Johnny Depp, care a susținut atunci, alături de colegii din trupa The Hollywood Vampires, un concert la București. Cu acest prilej, cineastul american a vizitat și Castelul Bran.

Catherine Zeta-Jones și Luis Guzmán fac parte din distribuție

În toamna anului trecut, Zeta-Jones și-a exprimat de mai multe ori încântarea privind faptul că filmează în România. În vizită la Castelul Peleș de la Sinaia, ea a publicat un clip pe Instagram. „Dacă aș fi fost vreodată prințesă, mi-ar fi plăcut să locuiesc aici. Da, asta este!”.

În afară de Zeta-Jones (Morticia Addams) și de Luis Guzmán (Gomez Addams), distribuția este completată de Gwendoline Christie, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Joy Sunday, Emma Myers, Riki Lindhome, Jamie McShane, Georgie Farmer, Naomi Ogawa, Moosa Mostafa.

Christina Ricci, care a interpretat-o pe Wednesday Addams în lungmetrajele din franciza „Familia Addams”, în regia lui Barry Sonnenfeld, în anii 1990, va avea un rol despre care nu se cunosc prea multe informații. Actorul George Burcea și magicianul Victor Dorobanțu au fost cooptați și ei în distribuția miniseriei Netflix „Wednesday”, 

Cine este Tim Burton

Născut pe 25 august 1958, în Burbank, California, Tim Burton este vizionarul cineast din spatele unor lungmetraje ca „Batman”, „Beetlejuice”, „Ed Wood”, nominalizat la premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, și „Edward Sissorhands”.

Filmele sare sunt o combinație specială de horror gotic și comedie barocă și sunt marcate de un stil vizual original. A devenit cunoscut cu scurtmetrajul din 1984 „Frankenweenie” și a mai realizat producții devenite între timp cult, ca „Pee-wee’s Big Adventure” (1985), „Batman Returns” (1992), dar și adaptări ale unor cărți pentru copii, precum „Alice se întoarce în Țara Minunilor”,  (2010) și ale unor animații clasice, “Dumbo” (2019). Pentru „Frankenweenie” și “Corpse Bride” (2005), a fost nominalizat la premiile Oscar.

Foto: Netflix

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului