15 filme despre care (probabil) nu știai că au fost turnate în România | VIDEO

15 filme despre care (probabil) nu știai că au fost turnate în România | VIDEO
GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE (2012) - IDRIS ELBA.,Image: 138169308, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only. No merchandising or book covers. This is a publicly distributed handout. Access rights only, no license of copyright provided., Model Release: no
Publicat: 22/08/2022, 17:52
Actualizat: 11/11/2022, 10:26

Peisaje de vis, oameni primitori și posibilități nelimitate pentru viziuni regizorale diverse: iată doar câteva dintre motivele pentru care România a fost aleasă ca destinație de filmare pentru producții celebre, cu vedete internaționale.

Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger, Adrien Brody, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Demi Moore sunt doar câteva dintre cei care s-au bucurat de frumusețile țării noastre și care au avut doar cuvinte de laudă legate de experiența lor de aici.

Filme turnate în România

Am făcut o listă cu 15 dintre filmele turnate în România – despre unele ai auzit, poate despre altele nu, un lucru fiind cert: nu le vei mai privi niciodată cu aceiași ochi atunci când vei recunoaște în ele locuri din România:

1. Cold Mountain (2003)


Probabil unul dintre cele mai cunoscute filme turnate în România, datorită mediatizării intense de la vremea respectivă, lungmetrajul în regia lui Anthony Minghella, cu Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger în rolurile principale este o poveste despre speranță, dor, mântuire, a doua șansă și credință. Această saga despre Războiul Civil vorbește despre romantism, prietenie și ravagiile războiului ale cărui orori le surprinde.

Unde s-a filmat: Râșnov, satul Reci

2. The Brothers Bloom (2008)

Frații Bloom, doi escroci, pun la cale o ultimă lovitură înainte de a deveni oameni cinstiți. Victima? Penelope, o milionară excentrică, a cărei reședință ascunde comori ce le-ar asigura fraților un trai liniștit pentru toată viața. Împreună cu Bang Bang, o specialistă în explozibili, și Belgianul, un alt tip certat cu legea, cei doi frați Bloom își pun în aplicare planul, ceea ce-i poartă prin mai toate țările Europei de Est. Adrien Brody, Mark Ruffalo, Rachel Weisz și Robbie Coltrane fac parte din distribuția acestui film în regia lui Rian Johnson.

Unde s-a filmat: București, Sinaia, Constanța

3. Transporter 3 (2008)


Frank Martin este forțat să o transporte pe Valentina, fata lui Leonid Vasilev, Președintele unei Agenții de Protecția Mediului din Ucraina. Valentina a fost răpită, așa că Frank trebuie să o ducă de la Stuttgart la Budapesta, până ajunge la Odessa la Marea Neagra. Cu ajutorul inspectorului Tarconi, Frank va încerca să întoarcă situația împotriva celor care l-au forțat sa o transporte pe Valentina.

Dar Leonid Vasilev crede ca Frank este cel care a răpit-o pe Valentina, așa ca el trimite agenți să-l prindă. Mai mult decât atât, „pasagera” lui nu cooperează nici măcar puțin. În ciuda atitudinii cinice a Valentinei și a tentativei lui de a nu se implica, Frank si Valentina se îndrăgostesc (cum altfel?), în timp ce încearcă să scape cu viață din pericolele care îi urmăresc peste tot.

Unde s-a filmat: București

4. Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)


Johnny (Nicolas Cage) se luptă cu blestemul care l-a transformat în diabolicul vânător de recompense, dar riscă totul când face echipă cu liderul unui grup de călugări rebeli (Idris Elba), pentru a salva un băiat de amenințarea diavolului și, poate, pentru a scăpa el însuși pentru totdeauna de acel blestem.

Unde s-a filmat: Rovinari, Hunedoara, Transfăgărășan, Sibiu

5. War Dogs (2016)

„War Dogs”, care îi are în rolurile principale pe Jonah Hill şi Miler Teller, este un film despre războiul din Irak și cum acesta  devine cea mai profitabilă afacere pentru doi tineri prieteni din Miami, mai ales după ce o inițiativă guvernamentală permite micilor întreprinzători să liciteze pentru contracte cu armata americană. Rapid, cei doi încep să învârtă sume uriaşe de bani, ducând o viaţă plină de lux şi extravaganțe.

Unde s-a filmat: București

6. The Expendables 3 (2014)


Chiar dacă nu e prima dată când păcălește moartea, Stonebanks și-a făcut o prioritate acum din distrugerea grupării Eroi de sacrificiu, însă Barney pare să nu fie de acord cu el, pentru că are cu totul alte planuri. Strategia lui Barney este de a aduce în ring sânge proaspăt pentru nimicirea adversarului și implică în luptă membrii din noua eră Expendables, recrutând luptători mai tineri, mai rapizi și experți în gadgeturi. Filmul în regia lui Patrick Hughes îi are în distribuție pe Sylvester Stallone, Mel Gibson, Jet Li, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger.

Unde s-a filmat: București

7. Sherlock (2002)


Tânărul Sherlock are in jur de douăzeci de ani, e dornic de afirmare și ușor arogant. Nu este deloc acea mașinărie rece și calculată, ci, dimpotrivă, este profund uman. Alături de binecunoscutul Dr. Watson (Roger Morlidge) va avea de-a face cu un caz complicat, așa cum ne-a obișnuit, iar spectatorii se bucură de o nouă și interesantă perspectivă asupra renumitului detectiv Sherlock Holmes (James D’Arcy).

Unde s-a filmat: București

8.  What happened to Monday? (2017)


Într-un viitor nu foarte îndepărtat, în care suprapopularea și foametea au forțat guvernele să adopte o politică mondială de un copil pe familie, șapte surori identice trăiesc o existență ascunsă și urmărită de Biroul de alocare a copiilor. Biroul impune o agendă strictă de planificare familială, pe care surorile o depășiseră, însă pentru a scăpa, ele pretind identitatea unei singure persoane: Karen Settman.

Învățate de bunicul lor care le-a crescut și le-a numit: Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri, Sâmbătă și Duminică, fiecare poate ieși din casă o dată pe săptămână ca identitate comună, dar sunt libere să fie ele însele în închisoarea propriului apartament. Asta până când, într-o zi, Luni nu se întoarce acasă, iar investigația dispariției ei implică o luptă foarte periculoasă. Oare cum se va sfârși totul pentru cele șapte surori? Din distribuție fac parte: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe.

Unde s-a filmat: București, Constanța

9. Modigliani (2004)


Amedeo Modigliani (Andy Garcia) trăiește o tragică poveste de dragoste cu Jeanne (Elsa Zylberstein), o frumoasă tânără catolică, în Parisul începutului de secol XX.

Cei doi au un copil nelegitim pe care părinții Jeannei îl trimit să fie crescut de măicuțe într-o mânăstire aflata la mare distanță de Paris.

Modigliani înnebunit de durere încearcă să facă rost de bani pentru a-și recâștiga copilul și pentru a-l putea crește. Salvarea vine de la competiția anuală de artă care avea loc in Paris, dar el și amicul și rivalul sau Pablo Picasso considerau sub demnitatea artiștilor adevărați participarea la această competiție.

Unde s-a filmat: București

10. Mirrors (2008)

Ben Carson (Kiefer Sutherland) a avut parte și de zile mai bune. A trecut aproape un an de când volatilul detectiv a fost suspendat din NYPD pentru împușcarea altui ofițer sub acoperire, un accident care l-a costat nu numai slujba, ci a alimentat alcoolismul și mania, lucru care l-a îndepărtat de soție și copii, ajungând să doarmă pe canapeaua sorei sale, în Queens.

Disperat să-și refacă viața și să reînnoade legătura cu familia, Carson își ia o slujbă ca paznic de noapte la ruinele magazinului universal Mayflower. Ceea ce a fost cândva un simbol al prosperității și grandorii se află acum într-un stadiu de degradare, cufundat în întuneric, ca o epavă ruginită, distrusă de un incendiu uriaș care a devorat numeroase vieți inocente.

În timp ce Carson patrulează printre rămășițele obscure și carbonizate ale magazinului, începe să observe ceva sinistru la oglinzile ornamentale care împodobesc pereții din Mayflower. Reflectate în sticlele gigantice, sunt imagini terifiante ce-l uimesc pe Carson.

Unde s-a filmat: București

11. An American Haunting (2005)


Bazat pe o poveste reală, despre care au fost publicate foarte multe cărți și articole în presa din întreaga lume, filmul, care îii are în distribuție pe Sissy Spacek, Rachel Hurd-Wood, Matthew Marsh, James D’Arcy și Donald Sutherland prezintă fascinanta istorie a spiritelor care au bântuit casa familiei Bell din Tennessee, între anii 1817 – 1821.

Frumoasa adolescentă a familiei Bell, Betsy, este chinuită de spirite și toată lumea crede că a fost blestemată de o vrăjitoare din oraș căreia tatăl ei, John Bell Sr., i-a luat o porțiune din terenuri prin mijloace necinstite. Plină de suspans, acțiunea îți dezvăluie în final că nu totul este ceea ce pare, pentru că răul poate veni de unde te aștepți mai puțin.

Unde s-a filmat: București

12. Bunraku (2010)


Într-o lume în care armele de foc sunt interzise, iar legea se face cu sabia, un hoinar misterios (Josh Hartnett), un tânăr samurai cu o misiune de onoare (Gackt Camui) și un barman (Woody Harrelson) plănuiesc răzbunare împotriva unui lider nemilos (Ron Perlman) și a armatei lui de criminali, condusă de nouă asasini in frunte cu Killer #2 (Kevin McKidd), un asasin cu inima de gheață, versat și mânuitor al unei săbii aducătoare de moarte.

Din distribuția filmului în regia lui Guy Moshe fac parte: Josh Hartnett, Gackt Camui, Woody Harrelson, Ron Perlman, Kevin McKidd

Unde s-a filmat: București

13. The Whistleblower (2010)


Printre alte filme turnate în România se află și drama regizată de Larysa Kondracki. Aceasta o are în centrul acțiunii pe Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz), o polițistă din Nebraska participantă într-o misiune de păstrare a păcii din Bosnia. Femeia își riscă slujba și propria viață în încercarea de a aduce la lumină un imens scandal sexual în care erau implicate personalități americane, dar și oficiali ai Națiunilor Unite. Din distribuție mai face parte și Monica Belluci

Unde s-a filmat: București

14. One in the Chamber (2012)


Două familii mafiote reiau calea sângelui după trei ani de pace. Și cum să facă asta mai ușor altfel decât cu ajutorul asasinilor plătiți. Ray Carver, plătit să „repare” problema celor două familii interlope pragheze, cea a Tavianilor și cea a Suverovilor, acceptă deoarece se suprapune cu o veche problemă nerezolvată – fata uneia dintre fostele lui ținte este la Praga și el e hotărât să-i ofere protecție ca plată pentru uciderea tatălui ei și pentru faptul că a fost reticent să o omoare și pe ea. Filmul îi are în distribuție, printre alții, pe Dolph Lundgren, Cuba Gooding Jr., Billy Murray

Unde s-a filmat: Brașov

15. The Necessary Death of Charlie Countryman (2013)


Descriere: Călătorind peste ocean, tocmai în România, Charlie (Shia LaBeouf) se îndrăgostește de o superbă româncă pe nume Gabi Ibănescu (Evan Rachel Wood), la al cărei suflet nu poate ajunge fără să se intersecteze cu Nigel, soțul ei, care este un gangster de-o brutalitate notorie.

Unde s-a filmat: București

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Nicolas Cage, la TIFF 2019: Cel mai mare dar ca actor de film este imaginația, este cea mai mare resursă – FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului