2014, anul cu cele mai mari încasări din istorie pe Broadway. Numărul spectatorilor a crescut cu 13%

Redactor:
Bogdan Enache
2014, anul cu cele mai mari încasări din istorie pe Broadway. Numărul spectatorilor a crescut cu 13%
Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori și cele mai mari încasări din istorie în 2014.

Organizația The Broadway League, care reprezintă producătorii și proprietarii de teatre, a anunțat, luni, că numărul de spectatori a crescut cu 13%, iar încasările, cu 14% în 2014, comparativ cu anul 2013.

„În ultimele 12 luni, ne-am bucurat de o creștere cu 13% a audienței”, a declarat Charlotte St. Martin, director executiv al The Broadway League.

„De la începutul noii stagiuni până în prezent, numărul de spectatori a crescut cu 14%, după ce, la finalul stagiunii anterioare, numărul de spectatori crescuse cu 5,6%”, a precizat St. Martin.

Perioada 22 – 28 decembrie 2014, în care au fost prezentate 36 de spectacole, a fost cea mai bună săptămână de Crăciun de pe Broadway, din istorie, din punctul de vedere al numărului de spectatori și al încasărilor. Potrivit cifrelor publicate de The Broadway League, săptămâna următoare (29 decembrie – 4 ianuarie) a fost cea de Anul Nou cu cele mai mari încasări și cu cea mai mare audiență până în prezent.

Printre spectacolele cu cele mai mari încasări se află „Wicked”, „The Lion King” și „Book of Mormon”.

Aproximativ 20 de spectacole vor avea premiera în curând pe Broadway, printre ele aflându-se și „Constellations”, cu Jake Gyllenhaal, prima reprezentație urmând să aibă loc pe 13 ianuarie.

Inchide