A murit actorul Dennis Waterman, o legendă a teatrului britanic . „Am crescut urmărindu-i spectacolele emblematice”

A murit actorul Dennis Waterman, o legendă a teatrului britanic . „Am crescut urmărindu-i spectacolele emblematice”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/05/2022, 10:04
Actualizat: 09/05/2022, 10:24

Actorul Dennis Waterman, cunoscut pentru rolurile sale în seriale TV, inclusiv „Minder”, „The Sweeney” și „New Tricks”, a murit, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

„Suntem profund întristați să anunțăm că iubitul nostru Dennis a murit foarte liniștit în spitalul din Spania”, a transmis sursa menționată, citată de BBC.

Actorul a murit duminică după-amiază având-o alături pe soția sa, Pam.

„Familia cere cu amabilitatea ca intimitatea noastră să fie respectată în acest moment foarte dificil”, au adăugat ei.

Născut la Londra și educat la Corona Theatre School, Waterman și-a început cariera într-un rol pentru Children’s Film Foundation, după care, la vârsta de 12 ani, a fost invitat să se alăture companiei Royal Shakespeare din Stratford.

A devenit unul dintre cele mai cunoscute chipuri de la televiziunea britanică în anii 1970, când a jucat rolul sergentului polițist George Carter alături de John Thaw în filmul polițist difuzat de ITV, „The Sweeney”.

Sursa foto: Profimedia

S-a bucurat de mai mult succes în „Minder”, din 1979 până în 1989, interpretându-l pe Terry McCann.

Waterman a continuat să joace în comediile „On the Up” și „Stay Lucky”, înainte de a avea un alt rol de detectiv, Cockney, în serialul „New Tricks”, care a fost difuzat între 2003 și 2015.

De-a lungul carierei sale de actor, el a avut succes și ca interpret muzical și a fost în topul hiturilor în Australia și Noua Zeelandă și a ajuns pe locul trei în topurile din Marea Britanie cu „I Could Be So Good For You”, melodia de la Minder.

Aducându-i un ultim omagiu, actorul și comediantul Matt Lucas a scris pe Twitter: „Am crescut urmărind spectacolele emblematice ale lui Dennis Waterman din The Sweeney and Minder. Apariția sa ca invitat în show-ul nostru Little Britain Live de la Hammersmith Apollo – în care am făcut un duet amuzant cu interpretarea absurdă a lui David – rămâne punctul culminant al carierei mele.”

Ultimul său rol în film a fost în „Never Too Late”, din anul 2020, care a fost filmat în Australia.

Waterman fusese căsătorit de mai multe ori, inclusiv cu actrița Rula Lenska până în 1998. În 2012, el a fost criticat după ce a recunoscut că a lovit-o „o dată”, dar a spus că nu era „o soție bătută”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult