Abonamentele pentru Festivalul Internațional „George Enescu” 2015 vor fi puse în vânzare joi

Abonamentele pentru Festivalul Internațional George Enescu 2015 vor fi puse în vânzare joi
Publicat: 13/01/2015, 18:02

Abonamentele pentru cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura în perioada 30 august – 20 septembrie, în București, vor fi puse în vânzare joi, începând cu ora 10.00, în rețeaua Eventim.

Abonamentele pot fi achiziționate online, de pe site-urile www.festivalenescu.ro și www.eventim.ro, precum și din rețeaua magazinelor Eventim din toată țara (Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, stațiile OMV, birourile Eventim din București și din țară) și din rețelele Eventim internaționale, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Pentru Festivalul Internațional „George Enescu” vor exista cinci tipuri de abonamente: tip A – valabil pentru toate concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului (prețurile diferă în funcție de categorie de la 1.000 de lei la 2.200 de lei), tip A1 – valabil pentru 11 concerte din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului (prețurile diferă în funcție de categorie de la 550 de lei la 1.250 de lei), tip A2 – valabil pentru 11 concerte din seria „Mari Orchestre ale Lumii” de la Sala Palatului, în combinații diferite (prețuri cuprinse între 550 de lei și 1.250 de lei), tip B – valabil pentru toate concertele din seria „Concerte și recitaluri camerale” de la Ateneul Român (cu prețuri cuprinse între 1.600 de lei și 2.000 de lei), tip C – valabil pentru toate concertele din seria „By Midnight” de la Ateneul Român (prețuri cuprinse între 700 de lei și 900 de lei), tip D – valabil pentru toate concertele din seria „Concertele de dimineață” – Ateneul Român, Sala Mică a Palatului Regal (prețuri cuprinse între 170 de lei și 200 de lei).

Abonamentele constau într-un număr de bilete corespunzător fiecărui concert.

Ediția din 2015 a festivalului păstrează categoriile de reduceri pentru pensionari, elevi și studenți, pentru aceștia, prețurile abonamentelor variind între 350 de lei și 750 de lei.

Atât vânzările de abonamente, cât și vânzările de bilete individuale la Festivalul Enescu înregistrează recorduri de la ediție la ediție. Pentru cea din 2013, abonamentele s-au epuizat într-un timp record, în mai puțin de o oră de la punerea lor în vânzare, iar tendința este de creștere a interesului.

Bilete individuale pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi, de asemenea, puse în vânzare vineri, de la ora 10.00.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor participa la ediția din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediția din 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București, și va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în „Piața Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și în cadrul „Bucureștiului Creativ”.

Cea de-a XXII-a ediție a festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitații acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în festival câștigători ai concursului „George Enescu”: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa și pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internațional.

Mai multe informații despre Festivalul Internațional „George Enescu” se găsesc pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață