Actrița franceză Juliette Binoche va primi un premiu GOYA pentru întreaga carieră

Actrița franceză Juliette Binoche va primi un premiu GOYA pentru întreaga carieră
Publicat: 02/02/2023, 12:19
Actualizat: 03/02/2023, 19:51

Actriţa franceză Juliette Binoche va primi un trofeu pentru întreaga carieră, care va celebra „traiectoria sa extraordinară”, pe 11 februarie, la gala premiilor Goya, care recompensează cinematografia spaniolă, scrie france24.com.

Actrița în vârstă de 58 de ani, care a câştigat un Oscar în 1996 pentru rolul din „Pacientul englez” și care este, conform Academiei spaniole de cinema „referinţă indiscutabilă în cinematografia europeană”, va primi „un Goya internaţional” la gala care are loc anul acesta la Sevilla, pe 11 februarie.

Acest premiu există de doar doi ani şi  în 2022 a fost acordat actriţei Cate Blanchett.

De-a lungul carierei sale de patruzeci de ani, Juliette Binoche a jucat în multe filme, printre care „The Unbearable Lightness of Being”, „The Lovers of Pont-Neuf” şi „The English Patient”, pentru care a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Ea a lucrat cu cineaşti precum Jean-Luc Godard, Leos Carax sau Louis Malle, dar şi cu polonezul Krzysztof Kieslowski, americanul Abel Ferrara, suedezul Lasse Hallström, britanicul John Boorman sau austriacul Michael Haneke.

Actriţa a fost recompensată cu mai multe premii, de la César până la trofeul BAFTA, inclusiv trofee pentru interpretare la festivalurile de la Cannes, Berlin şi Veneţia. Ea a fost onorată în 2022 la un alt festival de film spaniol, cel de la San Sebastian.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Juliette Binoche, Marion Cotillard, Isabelle Huppert, printre starurile franceze care și-au tăiat părul în semn de solidaritate cu femeile din Iran

Pierce Brosnan, Helena Bonham Carter și Gabriel Byrne vor juca în drama „Four Letters Of Love”, regizată de Polly Steele

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase