André Rieu anunță al cincilea concert în România. Ce spune Alexandru Tomescu despre acest „fenomen”

André Rieu anunță al cincilea concert în România. Ce spune Alexandru Tomescu despre acest „fenomen
Publicat: 18/12/2014, 17:26

Violonistul olandez André Rieu va susține un al cincilea concert în România, pe 6 iunie 2015. Evenimentul va se va desfășura, ca și celelalte deja programate, în Piața Constituției din Capitală.

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și prin partenerii autorizați, începând de joi, 18 decembrie, ora 18:00. Prețurile tichetelor sunt cuprinse între 172,80 lei și 864 de lei.

Așadar, André Rieu va concerta în Capitală pe 6, 11, 12, 13 și 14 iunie 2015. Biletele pentru primele spectacole anunțate au fost epuizate în 15 ore de la scoaterea lor la vânzare.

„André Rieu face parte din topul show-business-ului. Aici este culoarul, definiția lui prin excelență. Face parte din topul show-business al spectacolului. Este specific pentru că este muzical, dar în primul rând un show. Și ca oricare show, se vinde”, spunea dirijorul Cristian Mandeal într-un interviu acordat gândul. „Este un trend foarte bun, pentru că, în fond, nu contează calea de a ajunge, ci faptul că ajungi la muzică la un moment dat… Cale care mi se pare foarte bună dacă are acest efect. Iar efectul este vizibil”, a adăugat el.

Nici violonistul Alexandru Tomescu nu s-a arătat surprins de reacția publicului din România la anunțul sosirii lui Rieu la București.

„De mulți ani știam că André Rieu este tot mai dorit și mai așteptat și în România”, a explicat artistul pentru gândul. „Mulți dintre fanii săi mergeau în străinătate ca să îl asculte, așa că anetuziasmul cu ocazia primei sale serii de concerte este pe măsură. Cred că muzicieni ca André Rieu fac servicii importante muzicii clasice, educând și trezind interesul unor mase uriașe de oameni. Este, fără îndoială, o evoluție, care sper că nu se va opri aici. Publicul din România devine din ce în ce mai bine informat – are și Internetul rolul lui pozitiv aici -, mai cultivat și mai rafinat. Acesta este însă un proces în continuă desfășurare, trebuie să contribuim cu toții la el cu partea noastră, mai mare sau mai mică, ce ne revine”, a adăugat Tomescu.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor și compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vânduți muzicieni din lume, revitalizând muzica de vals la nivel internațional cu spectacolele sale pline de extravaganță și de emoție. Deținătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume și DVD-uri în întreaga lume.

André Rieu a început să ia lecții de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta și-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

André Rieu a înființat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu dirija primele repetiții ale Johann Strauss Orchestra, considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel internațional, alături de care artistul concertează în întreaga lume, potrivit MEDIAFAX.

André Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci și de entuziasmul și buna dispoziție pe care artistul și orchestra sa reușesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”