BOOKFEST 2015. Cărți la prețuri începând cu 1 leu la standurile editurilor

BOOKFEST 2015. Cărți la prețuri începând cu 1 leu la standurile editurilor
Publicat: 21/05/2015, 15:15

Miercuri, 20 mai, s-a deschis cea de-a zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, iar vizitatorii nu au întârziat să apară. Deși nu au venit în număr mare, pasionații de literatură au mers pe la standurile editurilor preferate imediat ce evenimentul s-a deschis oficial. Cei mai mulți participanți vor fi, ca în fiecare an, în weekend.

Standul țării invitate – Republica Cehă – este pregătit pentru a-și întâmpina oaspeții străini – scriitori cehi veniți la Bookfest -, dar și cititorii români care își doresc să participe la lansările programate și să cumpere cărțile autorilor preferați. „Cehia. Republica berii” se poate citi la standul țării invitate, iar, miercuri, la deschiderea târgului, invitații au putut gusta din „licoarea magică”.

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc la complexul Romexpo din București, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi. În cele cinci zile de desfășurare a evenimentului, vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

În plus, se pot bucura de reduceri semnificative, editurile oferindu-le astfel șansa de a achiziționa titlurile preferate la prețuri mai mici decât cele din librării. Reducerile diferă în funcție de editură, unele având reduceri de până la 80% la anumite cărți din colecțiile lor, în timp ce altele au pregătit pachete promoționale, care ar putea fi pe placul pasionaților de literatură.

La Salonul Internațional de Carte Bookfest se găsesc cărți din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii și adolescenți și terminând cu volume religioase și științifice.

Astfel, toți cei care vor trece, anul acesta, pe la standul editurii Polirom, vor avea de ales dintr-o ofertă variată de volume, la prețuri reduse. Trei dintre cele mai așteptate cărți ale acestei edituri sunt „Opera poetică I”, de Paul Celan, care poate fi achiziționată la prețul de 38 de lei, „Povestiri din Kolîma (volumul I)”, de Varlaam Șalamov, care poate fi cumpărată la prețul de 51 de lei, și „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, volum disponibil la prețul de 30 de lei.

De asemenea, la standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăți, atât în ceea ce privește scriitorii români, cât și pe cei străini. Astfel, unele dintre cărțile pe care mizează editura sunt „Supunere”, de Michel Houellebecq (35 de lei), „Poezii. 1908-1920”, de Ezra Pound (89 de lei), „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici, și „Noi vorbim, nu gândim”, de Radu Paraschivescu.

La rândul său, editura Litera a pregătit o serie de evenimente pentru ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără o lansare cu cântec alături de Gașca Zurli: CD-ul „Atențiune, accelerăm!”, „Capitalul în secolul XXI”, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie, cea mai importantă carte a deceniului, precum „Lean In”, de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook. De asemenea, editura a pregătit multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie și sport.

La editura Curtea Veche, un eveniment important este lansarea noului volum al președintelui Klaus Iohannis, „Primul Pas”, care poate fi achiziționat la prețul de 30 de lei. O altă noutate editorială este „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria”, de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, ce poate fi achiziționată la prețul de 35 de lei. Totodată, va fi lansată la Bookfest cartea „Cotroceniul regal”, de Diana Mandache, care poate fi achiziționată la prețul de 45 de lei.

La standul editurii Trei, vizitatorii Bookfest pot găsi multe noutăți editoriale, printre care seria „Cine a fost Albert Einstein”, „Cine a fost Leonardo da Vinci” și „Cine a fost William Shakespeare?”, fiecare carte putând fi achiziționată la prețul de 12 lei. De asemenea, „Fata din tren”, de Paula Hawkins (27 de lei), și „Oona & Salinger”, de Frédéric Beigbeder (25 de lei), se numără printre noutățile editoriale de la Bookfest.

Și editura All a pregătit pentru pasionații de literatură reduceri de până la 70%, dar și pachete promoționale. Totodată, multe noutăți editoriale îi așteaptă pe cititori la rafturi, printre acestea numărându-se seria „Erin Hunter”: „Supraviețuitorii” și „Exploratorii” (20 de lei), dar și volumul „Cum să te îndrăgostești”, de Cecelia Ahern. De asemenea, o carte pe care mizează editura este „Petru cel Mare. Viața și lumea lui”, de Robert K. Massie, disponibilă la prețul de 95 de lei.

Reduceri au pregătit și cei de la Grupul Editorial Corint, printre acestea numărându-se volumul de desenat pentru adulți „Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale și mii de flori”, ilustrată de Millie Marotta, care poate fi achiziționată la prețul de 30 de lei. De asemenea, alte noutăți editoriale sunt „ISIS. Califatul terorii”, de Loretta Napoleoni, disponibilă la prețul de 19 lei, precum și „Carol al II-lea al României. Regele trădat”, de Lilly Marcou (26 de lei), și „De pe Valea Motrului. Povești cu boieri, panduri și mirese codane”, de Sarmiza Cretzianu (24,90 de lei), care fac parte din colecția „Istorie cu blazon”.

La Salonul Internațional de Carte Bookfest pot fi găsite cărți la prețuri începând cu 1 leu, majoritatea fiind destinate copiilor, dar și volume despre I. L. Caragiale, Ioan Slavici, George Coșbuc, Ocavian Goga, la prețuri de 3 lei.

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărți la 15 lei, dar și o ofertă interesantă pentru cei care achiziționează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărți cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărți, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziționează patru sau mai multe cărți.

Participarea Cehiei la Bookfest se desfășoară sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” și prilejuiește publicului român întâlnirea cu șase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe este amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesați pot găsi o bogată ofertă de cărți în limba cehă, precum și ediții în limba română ale unor volume cehe cunoscute.

Accesul la Bookfest și la toate evenimentele din cadrul acestuia este gratuit. Programul de vizitare este următorul: joi – 10.00-20.00; vineri – 10.00-21.00; sâmbătă – 10.00-21.00; duminică – 10.00-20.00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Centrului Ceh din București.

Ajuns la cea de-a X-a ediție, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România. La ediția precedentă, circa 100.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare a fost atunci Polonia.

Mai multe informații despre ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest se găsesc pe www.bookfest.ro și www.czech-it.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani