Bookfest 2015. Titluri noi, cărți la reducere și întâlniri cu autori consacrați

Bookfest 2015. Titluri noi, cărți la reducere și întâlniri cu autori consacrați
Publicat: 19/05/2015, 18:17
Actualizat: 11/02/2016, 20:11

Bookfest 2015. A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc la complexul Romexpo din București, iar cele aproximativ 200 de edituri participante se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi. Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

La ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, editurile Polirom și Cartea Româneasca vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri, vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariții (fiction și nonfiction, aproximativ 400 de titluri noi de la ediția anterioară a târgului), pachete promoționale, dar și 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

Publicul cititor îi va putea întâlni la standul celor două edituri pe Gabriela Adameșteanu, Gabriel Andreescu, Simona Antonescu, Iordan Gheorghe Bărbulescu, Ionelia Cristea, Ana Dragu, Vasile Ernu, Bogdan Ghiu, Radu Ioanid, Aurora Liiceanu, Linda Maria Baros, Bebe Mihăescu, Dmitri Miticov, Doina Ruști, Adriana Săftoiu, Octavian Soviany, Moni Stănila, Cristian Teodorescu, Radu Țuculescu, Ion Vianu, Anca Vieru, Daniela Zeca-Buzura.

De asemenea, începând de miercuri și până duminică, editura Humanitas așteaptă publicul cititor cu peste 1.000 de titluri, dintre care cărțile-eveniment ale ultimelor luni, ediții de lux ale celor mai importante volume ale editurii din ultimii 25 de ani, peste 60 de titluri în primă ediție, 29 de lansări de carte și sesiuni de autografe – prilej de întâlnire cu Lucian Boia, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Andrei Cornea, Dan Alexe, Vladimir Tismăneanu, Teodor Baconschi, Adriana Bittel, Radu Paraschivescu, Anamaria Smigelschi, Radu Vancu, Anca Manolescu, T.O. Bobe, Monica Broșteanu, Francisca Băltăceanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Sega, Angelo Mitchievici, Rodica Zafiu, Radu Oltean, Ioan Stanomir.

Totodată, Humanitas Fiction propune la Bookfest 2015 traduceri din mari scriitori ai lumii, moderni și contemporani: Ezra Pound, Thomas Mann, Yasunari Kawabata, Karen Blixen, Knut Hamsun, Michel Houellebecq, J.M. Coetzee, Patrick Modiano, Isabel Allende, Javier Cercas, Rui Zink, Su Tong, Anthony Marra, Hilary Mantel.

La Bookfest 2015, toate cărțile Humanitas vor avea 10% reducere, iar edițiile de colecție se vor bucura de prețuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului.

Editura All va lansa, la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, campania socială și culturală „Cartea în așteptare”, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

De asemenea, editura All va prezenta cartea-eveniment „Petru cel Mare. Viața și lumea lui”, de Robert K. Massie, precum și volume ale unor autori premiați, precum Robert K. Massie, Jim Crace, Enrique Vila-Matas, Alina Bronsky, Gonçalo M. Tavares, Magda Szabó. Totodată, publicul va putea alege din cele 30 de titluri noi în colecțiile deja consacrate și va putea participa la prezentări de carte cu Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Bujor Nedelcovici și invitații lor speciali.

Pe de altă parte, editura Vellant așteaptă publicul la Bookfest cu reduceri între 15% și 40%, titluri noi și recomandări de cărți pentru vacanță. Cele mai noi apariții ale editurii includ anticipata colecție de povestiri a renumitul psihiatru Irvin D. Yalom „Efemeride și alte povești de psihoterapie”, „Arta de a călători”, de Alain de Botton, o perspectivă diferită asupra unei vacanțe împlinite, „A opta povestire fără titlu”, cu texte de Silvia Marinescu și ilustrații de Loreta Isac, și celebrul volum al lui Ben Horowitz „Ce e dificil la lucrurile dificile”.

Printre noutățile editoriale pe care editura Litera le-a pregătit se numără „Sticletele”, de Donna Tartt, carte câștigătoare a premiului Pulitzer 2014, „Capitalul în secolul XXI”, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie, cea mai importantă carte a deceniului, „Lean In”, de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook, și multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie și sport.

Pentru copii, Litera Mică a pregătit „Cele mai frumoase povești în versuri” și „Cele mai frumoase poezii pentru copii”, ilustrate de Tony Wolf, precum și o lansare cu cântec alături de Gașca Zurli: CD-ul „Atențiune, accelerăm!”. Oferta pentru cei mici este completată de foarte multe cărți Disney, cu cele mai iubite personaje de ieri și de azi.

Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri de preț de până la 70%, vouchere cu sume între 15 și 21 de lei, tombolă cu premii garantate, lansări în prezența unor mari personalități și acțiuni dedicate copiilor. În plus, vizitatorii se pot implica în campania „Noaptea Cărților Deschise”, desfășurată anual de Litera cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, prin achiziționarea de volume din colecția „Clasici Moderni” cu numai 5 lei.

În schimb, editurile Corint, Leda și Corint Junior așteaptă publicul cu bestselleruri „care îți taie respirația”, din colecțiile „Corint Istorie”, „Fantasy Leda”, „100% Iubire”, „Clasici ai Literaturii Universale”, precum și cărți practice. Toate acestea pot fi achiziționate cu o reducere de minimum 25% sau la prețuri speciale de la 3 la 25 lei. În plus, cei care vor vizita standul editurii vor putea participa la o serie de evenimente: lansări, concursuri, momente pentru copii.

Și Institutul Cultural Roman va fi prezent la Salonul Internațional de Carte Bookfest cu un stand, o serie de lansări și o dezbatere sub egida revistei Lettre Internationale. Volumele apărute la Editura ICR vor fi disponibile cu o reducere de 30%.

Grupul Editorial Trei a pregătit pentru ediția din acest an a Bookfest lansări de carte și noutăți editoriale, printre acestea numărându-se „Gravitație”, de Svetlana Cârstean, „Vina”, de Camelia Cavadia, „Fata din tren”, de Paula Hawkins, „Oona & Salinger”, de Frédéric Beigbeder, „Exercițiul miraculos”, de Daniel Glattauer, „Avertisment”, de Renee Knight, și „Irene”, de Pierre Lemaitre. Cărțile editurilor Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing au reducere de până la 50 %. De asemenea, peste 100 de titluri vor avea preț promoțional de 10 lei.

Și editura Univers a pregătit o serie de volume care vor fi lansate la această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără „O mie de păduri într-o ghindă. Mari scriitori de limbă spaniolă aleg paginile preferate din opera lor”, de Valerie Miles, „Viața, jocul și moartea lui Lul Mazrek”, de Ismail Kadare, „Cele 20000 de femei din viața unui bărbat”, de Gabriel Osmonde, și „Ẹlẹgbara”, de Alberto Mussa.

De asemenea, editura Rao a pregătit pentru această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest unele dintre cele mai frumoase albume de artă, unele dintre cele mai râvnite romane ale momentului, volume scrise de importanți autori clasici și contemporani, precum și cărți pentru adulți, adolescenți și copii. Printre volumele care vor fi lansate la Bookfest se numără „Jihadul Islamic de la «înfrângerea terorii» și «războiul sfânt» la «speranța libertății»”, „Lumea de azi 2015. Enciclopedie politică și militară”, „Reconstrucție postconflict”, „Secolul meu scurt”, „Jurnalul banalității”.

Totodată, după succesul volumului de debut „Pas cu pas”, vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare, președintele României, Klaus Iohannis, își va lansa la Bookfest „Primul pas”, la editura Curtea Veche Publishing. Astfel, pe 23 mai, de la ora 15.00, publicul Bookfest va avea ocazia să afle de la președintele României cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidențiale de anul trecut și primele zile ale mandatului. Președintele Iohannis le dedică această carte „celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică”.

Țara invitată de onoare la ediția din acest an a târgului este Republica Cehă. Participarea Cehiei la Bookfest se va desfășura sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” și va prilejui publicului român întâlnirea cu șase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe va fi amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba cehă, precum și ediții în limba română ale unor volume cehe cunoscute.

Accesul la Bookfest și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul: miercuri, 20 mai – între orele 10.00 – 20.00; joi, 21 mai – 10.00 – 20.00; vineri, 22 mai – 10.00 – 21.00; sâmbătă, 23 mai – 10.00 – 21.00; duminică, 24 mai – 10.00 – 20.00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Centrului Ceh din București.

Ajuns la cea de-a X-a ediție, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România. La ediția precedentă, circa 100.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare a fost atunci Polonia.

Mai multe informații despre ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest se găsesc pe www.bookfest.ro și www.czech-it.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier