Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cultura

Brad Pitt câștigă primul Oscar ca actor pentru rolul din „Once upon a time in Hollywood”

Brad Pitt câștigă primul Oscar ca actor pentru rolul din „Once upon a time in Hollywood”

Oscar 2020 Brad Bitt rupe ghinionul și câștigă primul Oscar din carieră – la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „Once upon a time… in Hollywood”.

Brad Pitt era până acum laureat a unui premiu Globul de Aur, un premiu Screen Actors Guild Award, de trei ori nominalizat la Premiul Oscar ca actor, și încă de două ori nominalizat la Oscar ca regizor, câștigând o dată premiul, în 2014 cu filmul „12 ani de scalvie”.

Oscar 2020. LISTA completă a premiilor Oscar aici

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar nu a avut nici în acest an un prezentator principal, după cum a anunţat preşedintele ABC Television Entertainment cu încă o lună înainte de Oscarurile 2020.

Doi oameni au știut dinainte numele câștigătorilor

Nominalizările la premiile Oscar sunt votate de cei 6.687 de membri ai Academiei Americane a Artelor și Științelor Filmului. Academia este împărțită pe 17 categorii, iar membri pot face parte dintr-o singură categorie.

Fiecare membru poate alege cinci candidați la categoria din care face parte, în ordinea preferințelor. Singura excepție este „Cel mai bun film”, unde toată lumea are dreptul să voteze.

Premii Oscar 2020. După ce au fost stabilite nominalizările, se trece la stabilirea câștigătorilor fiecărei categorii, iar acum pot vota toți cei 6.687 de membri, indiferent de categoria din care fac parte. Voturile sunt numărate de doi consultanți (parteneri ai unei companii de audit Big Four), care rămân singurele persoane care cunosc numele câștigătorilor până la momentul decernării premiilor.

Momentul discursului lui Brad Bitt:

Inchide