„Brâncoveniana”, editia a III-a, va avea loc pe 14 august la Potlogi

„Brâncoveniana”, editia a III-a, va avea loc pe 14 august la Potlogi
Curtea Domnească, Potlogi / Facebook
Publicat: 03/07/2021, 10:35

Forumul Naţional Cultural „Brâncoveniana”, ediția a III-a (2021) se va desfășura pe data de 14 august la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, județul Dâmbovița.

Evenimentul unește personalități din spațiul cultural și creștin din țară, având ca scop pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, promovarea simbolului și mitului brâncovenesc, dar și afirmarea autorilor, scriitorilor și cercetătorilor creștini contemporani.

„Astfel, evenimentul se împarte în trei părți:

-Slujba de Pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni (Biserica Domnească, Potlogi, ora 10:00);

– Comunicarea de lucrări științifice pe teme creștine și brâncovenești – Simpozionul Brâncoveanu și Moștenirea Sa (ora 11:00);

– Gala de premiere a concursului de poezie creștină și patriotică – Sub Crucea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu (12:30); + lansări de carte, expoziții etc (13:00)”, se arată într-un comunicat al celor de la Regal Literar.

Materialele se vor trimite în intervalul 1 iulie – 3 august 2021

Potrivit sursei citate, lucrările, poeziile și cercetările științifice se vor comunica prin e-mail, pe adresa [email protected], acestea fiind însoțite de datele de contact ale autorilor, iar materialele se vor trimite în intervalul 1 iulie – 3 august 2021.

„Juriul concursului se formează din importanți intelectuali și oameni de cultură: George Coandă (Președintele juriului), Marian Ilie, Vilia Banța, Aureliu Goci, George Piteș, Constantin Voicu.

În urma primirii poeziilor, autorii acestora vor fi premiați după cum urmează:

 • Marele Trofeu Brâncoveniana
 • Premiul I – oferit de Arhiepiscopia Târgoviște
 • Premiul II – oferit de Societatea Scriitorilor Târgovișteni și editura Bibliotheca
 • Premiul III – oferit de Cultul Eroilor Regina Maria – filiala Mihai Viteazul
 • Premiul special oferite de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala I.H. Rădulescu
 • Premiul revistei Litere
 • Premiul Regal Literar – oferit de Revista Regal Literar
 • Premiul special al revistei TIMPUL Târgoviște
 • Premiul special oferit de revista Arena Literară si Editura Betta
 • Premiul special oferit de revista Eroica
 • + alte premii oferite de parteneri”, se mai arată în comunicat.

Lucrarile științifice și poeziile vor fi publicate în volumul III al antologiei Reverberații Brâncovenești, care va apărea la Editura Bibliotheca, sub îngrijirea Societății Scriitorilor Târgovișteni.

Forumului Naţional Cultural „Brâncoveniana”, ediția a III-a (2021) se va desfășura sub auspiciile Arhiepiscopiei Targoviștei, Consiliului Județean Dâmbovița, Societății Scriitorilor Târgovișteni, Cenaclului Literar-Cultural „George Coandă” și Complexului Muzeal Curtea Domnească.

Principalul organizator și fondator al evenimentului este Cenaclul Literar-Cultural „George Coandă”, reprezentat de prof. Valentina Vasile.