BRIAN MAY, chitaristul trupei Queen, va purta titulatura ”Sir”. Muzicianul a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii

BRIAN MAY, chitaristul trupei Queen, va purta titulatura ”Sir”. Muzicianul a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii
Publicat: 16/03/2023, 18:28

Chitarist Brian May a fost înnobilat de regele Charles al III-lea al Marii Britanii în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham. Brian May, membru fondator al trupei Queen, va purta de acum titulatura ”Sir”, scrie cnn.com.

Muzicianul a primit titlul de cavaler pentru contribuțiile în domeniul muzicii şi al acţiunilor caritabile. Artistul a participat la ceremonie alături de soţia sa, actrița Anita Dobson.

Pe contul de Twitter al trupei Queen a apărut azi mesajul: „Ridică-te, Sir Brian May! Înnobilarea lui Brian cu titlul de cavaler al Imperiului Britanic a avut loc astăzi la Palatul Buckingham. Brian a primit titlul de cavaler de la Alteţa Sa Regală Regele Charles. Multe felicitări, Sir Brian!”.

Evenimentul a fost marcat şi pe contul oficial de Twitter al familiei regale britanice printr-o fotografie în care May apare alături de saxofonista YolanDa Brown, care a fost de asemenea înnobilată.

Brian May, în vârstă de 75 de ani, se numără printre cele peste 1.000 de personalități aflate pe prima listă de distincţii regale de Anul Nou acordate de regele Charles al III-lea şi anunţată în decembrie 2022.

Chitaristul este de asemenea un suporter vocal al drepturilor animalelor şi un critic al vânătorii. În 2010 a înfiinţat o organizaţie care se cheamă Save Me Trust pentru a milita împotriva vânătorii de vulpi şi de bursuci în Marea Britanie.

May nu este singurul membru Queen care a primit un titlu regal. Toboşarul Roger Taylor a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în 2020. May primise în 2005 și titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Queen a lansat o nouă piesă, cu vocea lui Freddie Mercury

Brian May, chitaristul trupei Queen, a anunțat că s-a infectat cu COVID-19

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase