Bucharest Photofest 2022: 30 de evenimente și 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale

Bucharest Photofest 2022: 30 de evenimente și 9 zile dedicate fotografiei și educației vizuale
Publicat: 29/09/2022, 11:59

Bucharest Photofest, aflat la cea de-a șaptea ediție în 2022, este un festival-platformă cu misiunea declarată de a intermedia accesul publicului la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională.

Ediția 2022 a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 – 9 octombrie în mai multe spații și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate sub tema – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.

Ediția de anul acesta pune accentul pe multă interacțiune, exemple în acest sens sunt atelierele practice despre fotografie, dar și despre videografie, plimbările în oraș pentru fotografie urbană și, mai ales, în prima zi de festival un eveniment special are loc la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București intitulat „Perspective și imagini în medium format și large format” și susținut de profesori ai universității de la secția fotografie. Suntem alături și de copiii refugiați din Ucraina, iar alături de Salvații Copiii România avem incluse în program evenimente dedicate acestora.

La această ediție de festival unul dintre invitații de marcă este artistul Sigurður Ólafur Sigurðsson (Islanda) care va susține o prezentare despre activitatea sa de fotojurnalist și bogata sa experiență în zona fotografiei documentare. O prelegere de maximă importanță este susținută de specialiștii, curatorii și fotografii italieni Alessandra Capodacqua, Donata Pizzi, Steve Bisson cu titlul Empowering the Female Gaze.

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept bine articulat, fotografia devine şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educaţie vizuală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase