Cel mai mare festival internațional de film pentru tineri revine pe marile ecrane, în aer liber

Redactor:
Mihaela Ivancica
Cel mai mare festival internațional de film pentru tineri revine pe marile ecrane, în aer liber

Ediţia a 12-a Festivalului de Film Pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, care aduce pe marile ecrane cele mai noi filme pentru copii, va avea loc exclusiv în aer liber, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, la Bucureşti.

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr

Potrivit unui comunicat de presă publicat de organizatori, transmis miercuri – 16 septembrie – Agerpres, în programul festivalului se regăsesc atât filme şi animaţii clasice create de studiourile Disney şi Pixar, cât şi scurtmetraje pentru toate grupele de vârstă, completate de ateliere de film (animaţie stop motion, storytelling).

Proiecţiile vor avea loc, anul acesta, în fiecare weekend şi se vor desfăşura exclusiv în aer liber, la Cinema Muzeul Ţăranului, Grădina Muzeului ”Grigore Antipa” şi la Opera Comică pentru Copii – acoperiş, în condiţii confortabile şi sigure, respectând toate normele de distanţare fizică.

Organizatori: ,,Anul acesta, în cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea are bucuria să găzduiască, în premieră, filmele jurnalistice produse de adolescenţi în cadrul proiectului >’’

,,În perioada 25 – 27 septembrie şi 8 – 11 octombrie, Competiţia KINOdiseea Junior, care include şapte filme noi, din toată lumea, va putea fi urmărită la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, calupurile de scurtmetraje grupate de categorii de vârstă vor putea fi vizonate în Grădina Muzeului ”Grigore Antipa”, iar producţii clasice de la studiouri faimoase de animaţie îşi fac casă la Opera Comică pentru Copii, în aer liber pe acoperiş, cel puţin până la finalul lunii octombrie’’, informează organizatorii.

Potrivit comunicatului de presă, în programul de filme clasice vor apărea producţii de succes precum clasicul „Marry Poppins” (1964) cu Julie Andrews, „Finding Nemo”, „How to train your dragon”, „Inside Out” şi „Song of the Sea”, iar biletele sunt deja disponibile pe site-ul: https://eventbook.ro/program/kinodiseea-opera-comica-pentru-copii.”

,,Jackie and Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, care deschide Competiţia KINOdiseea de anul acesta, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzeului Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetiţa de 12 ani a unui custode descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeşte la viaţă. O prietenie puţin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută’’, transmit organizatorii.

Prețul unui bilet este de 10 lei – adult și de 7 lei – copil/elev/student

,,Anul acesta, în cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea are bucuria să găzduiască, în premieră, filmele jurnalistice produse de adolescenţi în cadrul proiectului „Crescut Pe Muzică”, care îşi propune să găsească şi să formeze 20 de tineri din familii de muzicieni de tradiţie orală şi dansatori, din diferite regiuni ale ţării. (…) La atelierele ţinute pe Zoom, participanţii au fost iniţiaţi şi ghidaţi să creeze propriile materiale jurnalistice, având ca scop aflarea istoriei familiei sau comunităţii muzicale din care fac parte şi înţelegerea importanţei păstrării tradiţiei. Proiectul este organizat de Asociaţia Acces Călăraşi şi finanţat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online’’, se precizează în comunicatul de presă.

KINOdiseea este cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est, membru al ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii).

 

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Horoscopul de weekend. Ce-i așteaptă pe nativi până pe 1 noiembrie
Inchide