Cel mai romantic festival de film din România începe în Cetatea Neamțului

Cel mai romantic festival de film din România începe în Cetatea Neamțului
Cel mai romantic festival de film începe în Cetatea Neamțului
Publicat: 02/09/2021, 16:02
Actualizat: 09/09/2021, 13:01

Anual, Uniunea Europeană este gazda a trei festivaluri internaționale ale filmului de dragoste, prin orașele Mons (Belgia), Varna (Bulgaria) și, începând cu acest an, Târgu Neamț.

Aceasta se întâmplă pentru că Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B.LOVED”cel mai romantic festival de film din Romania”, se desfășoară, anul acesta, sub porțile medievale ale Cetății Neamțului.

Alegerea orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Ștafeta a fost preluată de Lavinia Șandru, directorul festivalului de la Târgu Neamț

Odată cu încheierea – la Varna – a Festivalului Internațional LoveIsFolly, ștafeta a fost preluată, simbolic, de directorul festivalului de la Târgu Neamț, Lavinia Șandru (foto), de la omologul festivalului care se desfășoară în orașul de pe litoralul bulgăresc.

De altfel, Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste își va închide porțile duminică  -12 septembrie – cu premiera filmului ”Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase