Cu cât s-au vândut la licitație tablouri de Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza

Cu cât s-au vândut la licitație tablouri de Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza
Publicat: 08/12/2014, 22:07

„Ulcica cu garoafe”, semnată Ștefan Luchian, a fost lucrarea vândută cu prețul cel mai mare (37.000 de euro) la licitația organizată de Casa și Galeria de artă AraArt, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Lucrarea cu cei mai mulți pași de licitare a fost „Micuța din mahala”, de Nicolae Tonitza, în șapte pași, adjudecată pentru suma de 2.200 de euro.

De altfel, Tonitza a fost cel mai dorit artist al licitației, fiind adjudecate toate cele patru lucrări scoase la vânzare: „Tulpanul Roz” s-a licitat în cinci pași, fiind adjudecată pentru suma de 30.000 de euro, „Lipoveanca” s-a licitat în trei pași, ajungând la suma de 12.000 de euro, iar lucrarea de grafică „Tristețe” a fost adjudecată cu prețul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucrărilor adjudecate în mai mulți pași de licitare se înscrie și lucrarea „Mahalaua Bărăției”, de Samuel Mutzner, vândută cu 1.000 euro, după trei pași de licitare. Mutzner a mai fost prezent în licitație și cu lucrarea „Lectura”, adjudecată pentru suma de 4.000 de euro.

Tot în categoria autori foarte căutați se înscriu și Ion Țuculescu, ale cărui lucrări („Golful Balcicului” și „Geamia din Balcic”) au fost adjudecate pentru câte 1.300 de euro, alături de Jean Cheller, ale cărui peisaje de iarnă („Mahala înzăpezită”, respectiv „Stradă înzăpezită”) au fost adjudecate pentru suma de 2.600 de euro, respectiv 1.700 de euro.

Notabile mai sunt lucrările înfățișând peisaje de poveste – „Veneția”, semnată Nicolae Dărăscu, adjudecată pentru 4.000 de euro, și „Delta”, semnată Constion, adjudecată pentru 1.500 euro. De asemenea, important de menționat este și tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu și realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6.500 de euro.

Casa de licitații AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase