Daniel Craig va juca rolul principal în lungmetrajul „Queer”, în regia lui Luca Guadagnino

Daniel Craig va juca rolul principal în lungmetrajul „Queer”, în regia lui Luca Guadagnino
Daniel Craig
Publicat: 09/12/2022, 11:50

Luca Guadagnino va regiza o adaptare a romanului lui William S. Burroughs, „Queer”, cu Daniel Craig în rolul principal. Nominalizatul la Oscar pentru „Call Me By Your Name” este acum în etapa de strângere de fonduri pentru finanțarea proiectului.

„Queer” îl are în centrul acțiunii pe Lee, care își povestește viața în Mexico City printre studenții americani expatriați și proprietarii de baruri care supraviețuiesc cu joburi part time și beneficii GI Bill (ajutoare financiare de studii). Lee este conștient de sine, nesigur și determinat să-l urmărească pe un tânăr pe nume Allerton, personaj care se bazează pe realul Adelbert Lewis Marker (1930-1998), un militar american recent eliberat din Jacksonville, Florida, care s-a împrietenit cu Burroughs în Mexico City. Romanul este o continuare a lui „Burroughs’ Junkie”. „Queer” a fost publicat în 1985, deși a fost scris între 1951 și 1953.

Luca Guadagnino ar putea fi un candidat la Oscar în 2023, pentru „Bones and All”, o poveste de dragoste canibală, cu  Timothée Chalamet în rolul principal, care nu a avut mare succes la public, din cauza temei, încasând doar 11 milioane de dolari la nivel mondial, dar a luat premii la Festivalul de Film de la Veneția pentru cel mai bun regizor împreună cu cel al lui Taylor Russell pentru cea mai bună actriță tânără.

Daniel Craig s-a întors la franciza „Knives Out”, regizată de Rian Johnson, în această toamnă, cu „Glass Onion”, care a fost cel mai bun dintre noile filme lansate, cu încasări de 15 milioane de dolari în prima săptămână în cinematografe. Filmul va ajunge pe Netflix pe 23 decembrie. Craig a făcut ultimul rol ca 007 în „No Time to Die” toamna trecută, care a încasat peste 774 de milioane de dolari la nivel global.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Daniel Craig își etalează talentul de dansator într-o reclamă regizată de Taika Waititi | VIDEO

Daniel Craig a dezvăluit cum este Regina Elisabeta a II-a în privat. Actorul a spus că este haioasă și chiar l-a surprins cu o glumă bună

Daniel Craig, greu de convins. Producătorii i-ar oferi oricât, pentru a reveni în rolul lui James Bond, dar actorul susține că „oamenii s-au săturat de el”

Daniel Craig, Robert de Niro si P!nk stea Walk of Fame

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase