Documentarul „Toto și surorile lui”, de Alexander Nanau, în competiția Festivalului This Human World

Documentarul Toto și surorile lui, de Alexander Nanau, în competiția Festivalului This Human World
Publicat: 04/12/2014, 18:39

Documentarul „Toto și surorile lui”, de Alexander Nanau, a fost selectat în competiția Festivalului Internațional de Film This Human World, care se va desfășura între 4 și 13 decembrie, la Viena, unde va fi proiectată și pelicula „Waiting for August”, de Teodora Ana Mihai.

De asemenea, potrivit Institutului Cultural Român (ICR), regizorii Alexander Nanau și Teodora Ana Mihai vor fi prezenți la Viena cu ocazia acestui eveniment cinematografic.

„Waiting for August”, de Teodora Ana Mihai, și „Toto și surorile lui”, de Alexander Nanau, vor fi proiectate pe 7 și 11 decembrie, respectiv 9 decembrie, la cinematograful Top Kino.

Festivalul Internațional de Film This Human World a fost lansat în 2008, fiind primul eveniment de profil din Austria dedicat prezentării problemelor sociale la nivel global și a luptei pentru respectarea drepturilor omului. Evenimentul promovează cinematografia independentă și oferă tinerilor regizori oportunitatea de a-și prezenta filmele într-un cadru internațional.

This Human World cuprinde o selecție de lungmetraje, documentare, animații și scurtmetraje, precum și o serie de evenimente conexe, discuții cu publicul, lecturi și workshop-uri, acestea având scopul de a facilita dialogul dintre realizatori de filme, regizori și actori și publicul participant la proiecții. Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul ediției din acest an.

Filmele din competiție – care concurează pentru marele premiu, organizarea premierei în cinematografele din Austria în primăvara anului 2015 – au fost selecționate de Zora Bachmann și Evi Bencsics. Filmul realizat de regizorul român Alexander Nanau, „Toto și surorile lui”, participă în competiție alături de filmele „The Land Between”, de David Fedele, „The Shebabs of Yarmouk”, de Axel Salvatori-Sinz, „The Mulberry House”, de Sara Ishaq, „Job Centre, Please Hang On”, de Nora Philippe, „ReMine, The Last Working Class Movement”, de Marcos Martínez Merino, și „In the Turn”, de Erica Tremblay.

„Toto și surorile lui”, de Alexander Nanau, prezintă povestea lui Toto, un băiat de 9 ani care locuiește împreună cu surorile lui, Andreea și Ana, într-un cartier dărăpănat de la marginea Bucureștiului. Cei trei copii trăiesc într-o singură cameră. Mama lor, Siminca, a fost arestată când Toto avea cinci ani și, din acel moment, copiii au fost nevoiți să se descurce singuri. Când ajung într-un orfelinat, viețile lor se schimbă radical. Toto învață să scrie și să citească și descoperă o nouă pasiune, dansul.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie, și a câștigat mai multe premii, precum cel pentru cel mai bun documentar internațional la Festivalul de la Zürich (2014), premiul juriului ecumenic, premiul ver.di și o mențiune specială la categoria film și video documentar/ lungmetraje (peste 45 min) la festivalul internațional Dok Leipzig (2014), premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de la Varșovia.

„Waiting for August” prezintă povestea Georgianei, o fată de 15 ani care trăiește cu surorile ei în Bacău. Copiii așteaptă întoarcerea mamei care e plecată de mai multe luni la muncă în străinătate. În lipsa ei, Georgiana își asumă rolul de părinte, un rol ce presupune multe responsabilități. Adolescența trece în plan secund și familia devine prioritatea Georgianei.

„Waiting for August” a primit premiul pentru cel mai bun documentar internațional la Festivalul Hot Docs 2014, premiul pentru cel mai bun documentar la Karlovy Vary și mențiunea juriului la festivalul Visions du Réel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă