Emblematicul album „Thriller” al lui Michael Jackson, subiectul unui documentar, la 40 de ani de la lansare

Emblematicul album Thriller al lui Michael Jackson, subiectul unui documentar, la 40 de ani de la lansare
Publicat: 05/10/2022, 10:14

Emblematicul album „Thriller” al lui Michael Jackson va fi subiectul unui documentar oficial, la 40 de ani de la lansare.

Filmul va fi produs de administratorii averii artistului și de Sony Music Entertainment și se vrea a fi un omagiu adus celui mai bine vândut album din toate timpurile, care a fost lansat pe 30 noiembrie 1982. Regizat de jurnalistul, istoricul muzical și cineastul Nelson George, acest film, aflat în prezent în etapa de producție, va prezenta povestea creării albumului care a doborât toate recordurile de vânzări, precizează reprezentanții Sony Music Entertainment într-un comunicat.

Pentru moment, nu a fost anunțată nicio dată de lansare a documentarului.

„Acest documentar va include filmări și interviuri inedite și va prezenta momentul în care cariera lui Jackson a luat avânt, pentru a deveni un megastar și un fenomen al culturii pop care continuă să influențeze lumea muzicii, televiziunii, dansului, modei și multe altele și în prezent”, se mai arată în comunicat.

Este al treilea documentar dedicat unui album lansat de Michael Jackson

Lansat în 1982, „Thriller” este al șaselea album de studio al lui Michael Jackson ca artist solo. Vândut în 100 de milioane de exemplare în întreaga lume, acest album a câștigat opt ​​premii Grammy și a fost primul care a fost certificat cu triplu disc diamant de către Recording Industry Association of America.

Pe lângă „Billie Jean”, „Thriller” include hiturile „Beat It”, „Wanna Be Startin’ Something”, „Human Nature”, single-ul „Thriller” și duetul „The Girl Is Mine” cu Paul McCartney, scrie Billboard.

Deocamdată fără un titlu oficial, acest documentar despre „Thriller” este al treilea film de non-ficțiune dedicat unui album al lui Michael Jackson. Cele două anterioare, „Bad 25” (2012) și „Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall” (2016) au fost regizate de Spike Lee.

CITEȘTE ȘI: Freddie Mercury: 5 povești insolite. De ce a deghizat-o pe Lady Diana în prostituată și cine i-a întrerupt înregistrările cu Michael Jackson

Detalii tulburătoare de la autopsia lui Michael Jackson. Ce au scos la iveală legiștii, la ani distanță de la moartea regelui muzicii pop

Scandalul „Leaving Neverland”. Un judecător a respins cazul unui bărbat, care susține că a fost abuzat sexual de Michael Jackson, pe când era copil

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase