Detalii tulburătoare de la autopsia lui Michael Jackson. Ce au scos la iveală legiștii, la ani distanță de la moartea regelui muzicii pop

Detalii tulburătoare de la autopsia lui Michael Jackson. Ce au scos la iveală legiștii, la ani distanță de la moartea regelui muzicii pop
Michael Jackson. Sursă foto: Captură video YouTube
Publicat: 22/08/2021, 10:08

Michael Jackson, regele muzicii pop, ar fi împlinit 63 de ani pe 29 august. Decesul său, pe 29 iunie 2009, a luat prin surprindere întreaga lume  şi au trecut ani de zile până ce medicii au dat un verdict final. 

Starul a murit pe 25 iunie 2009, la 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului personal, Conrad Murray. Acesta a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a
petrecut aproape doi ani în închisoare.

Jackson se lupta cu anorexia

Autopsia lui Michael Jackson a fost dată publicității la mai bine de zece ani de la moartea artistului. Starul avea tatuaje cosmetice la buze și sprâncene și nu mai avea deloc păr în cap. El avea un tatuaj bizar pe frunte, astfel încât să mascheze faptul că purta perucă.

În momentul morții, în iunie, 2009, corpul său abia mai cântărea 50 de kilograme și era afectat de intervenții chirurgicale. Acesta ducea o luptă cu anorexia.Documentele care au fost date publicității arătau că Jackson avea în momentul decesului medicamente parțial dizolvate în stomac.

Buzele și sprâncenele tatuate

Şoldurile, încheieturile şi umerii cântăreţului erau acoperiţi de urme de injecţii atribuite administrării de analgezice de către medicul său. Buzele lui Jackson erau tatuate cu roz iar sprâncenele, cu negru, în timp ce partea superioară a frunţii era colorată încât să mascheze marginea perucii, scria The Mirror.

Vânătâi pe gambe și tăieturi

Vedeta avea vânătăi suspecte pe genunchi şi pe gambe şi prezenta tăieturi pe spate, urme ale unei căderi recente. Corpul era presărat cu zone de piele mai deschise şi altele mai închise la culoare, lucru care confirmă o afecţiune de pigmentare, vitiligo.

Cel mai tulburător element pare să fi fost faptul că părul ondulat care îi ajungea până la umeri s-a descoperit că era o perucă lipită de scalpul artistului.Sub perucă, arată documentele date acum publicităţii, Michael Jackson era complet chel, cu excepţia unor zone de puf roz.

„Era doar piele şi os, părul îi căzuse şi nu mânca mai nimic, în afara pastilelor, atunci când a murit”, a explicat unul dintre apropiaţii cântăreţului pentru publicaţia The Sun.

Se spune că statul  a început să poarte perucă după ce părul i-a fost afectat de un incendiu, în timp ce filma o reclamă pentru Pepsi, în 1984.

Medicamente pentru dureri

Medicii i-au prescris medicamente puternice pentru a face faţă durerilor provocate de arsură şi cântăreţul a rămas dependent de substanţe până în momentul morţii. Fratele artistului, Tito a afirmat: „Lua medicamente pentru dureri din cauza arsurilor şi evident că a dezvoltat un fel de dependenţă faţă de ele”.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu casomnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase