• Publicat:
Cultura

EVENIMENT CULTURAL | Concertul Swingin’ Bucharest – o reîntoarcere în timp în epoca de aur a big band-ului de jazz

EVENIMENT CULTURAL | Concertul Swingin’ Bucharest – o reîntoarcere în timp în epoca de aur a big band-ului de jazz
Concertul Swingin’ Bucharest – o reîntoarcere în timp în epoca de aur a big band-ului de jazz / Sursă FOTO: facebook.com

Bucharest Jazz Orchestra va concerta vineri, 13 martie ora 20:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipsacani nr. 53).

Propunându-și să retrezească atmosfera big band-urilor de jazz din perioada interbelică și postbelică prin titluri precum Strangers in the night, Come dance with me sau I’ve got you under my skin – cântece din repertoriu de specialitate devenite emblematice datorită figurilor vremii, printre care-l amintim pe Frank Sinatra Bucharest Jazz Orchestra va putea fi ascultată într-o serie de concerte cu frecvență lunară în care muzica, teatrul și dansul se întâlnesc.

Alături de Adrian Nour (devenit cunoscut datorită rolurilor din musicalurile „Fantoma de la Operă”, „Mamma mia” și „We will rock you”) și de Marius Florea Vizante (actor de teatru și de film), Bucharest Jazz Orchestra dorește – prin concertele al căror debut va avea loc peste două săptămâni – „să surprindă tot acest tablou într-o abordare modernă și originală, rezultând un spectacol complex, interactiv, adresat publicului contemporan”.

Bucharest Jazz Orchestra este singurul big band independent cu activitate permanentă din România. Înființat în februarie 2012, la inițiativa trompetistului Sebastian Burneci, Bucharest Jazz Orchestra se bucură de o activitate bogată pe scena jazz-ului românesc și de colaborări cu nume importante ale genului. Printre realizările ultimilor ani se numără discul de debut „Povești din București” apărut în 2015  și invitațiile pe care aceasta le-a primit în 2014, 2018 și 2019 pentru a concerta la Bucharest Jazz Festival – unde l-a avut ca invitat pe trompetistul american Alex Sipiagin sau a cântat alături de grupul vocal Blue Noise. În vara anului 2019, Bucharest Jazz Orchestra a lansat, alături de Irina Sârbu, proiectul „Urban Sky Swing” în cadrul programului Jazz în TNB la Teatrul National din București. Din componența orchestrei fac parte muzicieni de top ai scenei bucureștene, unii dintre cei mai importanți muzicieni de studio ai scenei comerciale dar și membri ai Orchestrei Naționale Radio și ai Filarmonicii George Enescu.

Componență Bucharest Jazz Orchestra

Dirijor: Simona Strungaru

Trompetă: Sebastian Burneci, Silviu Mihai Groaza, Laurențiu Moise

Saxofon: Cătălin Milea, Paolo Profeti, Suciu Diana Theodora, Eugen Mamot, Pascu Marcel

Trombon: Florian Radu, Mihail Adrian Cojocaru, Cristian Lăbuș

Pian: Sorin Gabriel Dragoș

Bas: Flautistu Mircea Adrian

Tobe: Adi Tetrade

Biletele pot fi achiziționate aici.

Biletele la categoria VIP includ, pe lângă accesul la concert o sticlă de Gramofon Wine Rose Merlot, ediție limitată, și CD-ul Bucharest Jazz Orchestra „Povești din București”.

Inchide