Evenimente speciale la TIFF 2015: Depozitul de Filme și un concept inedit – „Cine-piscina”

Publicat: 25/05/2015, 12:08

Trupa Compagnie des Quidams revine anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu un nou spectacol muzical și vizual unic: „FierS à Cheval”. Un fragment va fi prezentat la deschiderea oficială a evenimentului, vineri, 29 mai, începând cu ora 20:45, în Piața Unirii, în timp ce spectacolul integral va putea fi urmărit la Bonțida, în prima seară de Weekend la Castel, sâmbătă, 30 mai, de la ora 20:30.

Show-ul de la Castel va fi urmat de premiera în România a unuia dintre cele mai așteptate documentare ale anului: „Kurt Cobain: Montage of Heck”, în regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana, realizat cu cooperarea familiei sale. Tot la Bonțida, duminică, de la 21.45, pionierii dub-ului francez, Zenzile, vor acompania live capodopera din Berlin: „Simfonia unui mare oraș” (1927).

În cele două zile, între orele 11.00 și 19.00, copiii sunt așteptați la jocuri și activități special gândite pentru ei.

Anul acesta, TIFF le mai propune clujenilor un concept inedit: „Cine-piscina”. În costume de baie, cu un cocktail în mână, spectatorii pot urmări din piscina Clubului Moving al Hotelului Belvedere filmul Short Plays, un colaj unic cu 31 de povești despre febra fotbalului, regizate de tot atâția regizori, printre care Gaspar Noé, Carlos Reygadas, Vincent Gallo și Karim Aïnouz. Evenimentul are loc luni, 1 iunie, de la ora 20:30.

De asemenea, publicul este invitat să ia parte la experiența Tabu de pe 1 iunie, de la 21.00, la Casa de Cultură a Studenților. Ultima capodoperă a lui F.W. Murnau va fi acompaniată live de Christine Ott, una dintre cele mai bune interprete din lume la ondes martenot. Artista a cântat alături de Radiohead, Yann Tiersen, Noir Désir și a apărut pe coloanele sonore ale unor filme de Claire Denis, Jean-Pierre Jeunet și Tony Gatlif.

Una dintre trupele românești ale momentului, Robin and the Backstabbers își lansează la Hotel Continental, pe 4 iunie, albumul de pop melodramatic Bacovia Overdrive vol. II: „Arhanghel”sk”, o ocazie specială de a asculta live cele mai noi melodii ale formației.

De asemenea, conceptul Discotecă le va aduce la Hotel Continental, pe 5 iunie, de la ora 22.00, pe cântărețele Silvia Dumitrescu și Stela Enache, la un party cu rom-pop DJ set.

Campania de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme de anul trecut, primul demers din proiectul „Salvați Marele Ecran!”, a contribuit la reactivarea spațiului, care va găzdui anul acesta o serie de evenimente speciale marca TIFF. Zilnic, între 3 și 7 iunie, începând cu ora 14.00, Depozitul de Filme va deveni spațiu de joacă, târg, grădină de vară, teatru, concerte și expoziții. Intrarea este liberă.

Pe 3 iunie, de la 21.45, la Depozit va fi proiectat „YouTube Bazaar”, noul film al lui Dan Chișu, care spune spectaculoasa poveste a vlogger-ului Bahoi. Joi, 4 iunie, de la ora 21:30, filmul „Zivan Makes a Punk Festival” (r. Ognjen Glavonic) va prezenta patru zile din viațța unui poet punkist entuziast, după care formația Datum Vyroby, protagonistă în film, va susține un concert energic de punk slovac.

Vineri, în cadrul EcoTIFF, „Bikes Vs. Cars”, un documentar despre efectele mașinilor asupra climei, va reuni la Depozit comunitatea de bicicliști din Cluj, iar sâmbătă, motocicliștii sunt așteptați la „On Any Sunday: The Next Chapter”, un documentar despre lumea pasionantă și periculoasă a motocicliștilor. Programul Depozitului de Filme este prezentat în parteneriat cu MOL România.

Casa TIFF va fi animată în fiecare seară de concerte pe terasă. În program: Adrian Naidin & Ionuț Micu, Moebius, Satellites, Zenzile, The Dream Diggers, Of the Wand & The Moon, Temple Invisible și Firma, Face Today.

Biletele la evenimentele și proiecțiile TIFF pot fi cumpărate pe www.biletmaster.ro.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ediția a 14-a, se desfășoară în perioada 29 mai – 7 iunie 2015, la Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană.

Mai multe detalii despre TIFF 2015 sunt disponibile aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...