Expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu, găzduită de ARCUB, între 22 septembrie și 16 octombrie

Expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu, găzduită de ARCUB, între 22 septembrie și 16 octombrie
Loredana Popescu Tăriceanu
Publicat: 21/09/2022, 12:00

În perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti găzduieşte expoziţia de pictură Lumini de flori, semnată Loredana Popescu Tăriceanu.

Cu un limbaj plastic elaborat, format la Liceul de Arte Plastice din Buzău, desăvârşit în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar şi mai târziu, sub îndrumarea renumitului pictor, grafician şi monumentalist Viorel Grimalschi, de la care a deprins arta culorii, Loredana Popescu Tăriceanu îsi încredinţează stilul artistic, magiei acuarelei.

Debutul în lumea creaţiei vestimentare a însemnat şi primele recunoaşteri la Festivaluri renumite în ţară şi străinătate. A fost realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune. Dar cel mai bine îşi exprimă sufletul şi emoţiile în acuarelă.

Aşa s-a născut expoziţia Lumini de flori, prezentată anul acesta, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Realizate în ultimii doi ani, cele peste 40 de lucrări din expoziţia Lumini de flori, găzduită de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, coagulează amintiri din copilăria artistei cu emoțiile femeii împlinite, atmosfera, lumina și nostalgia dealurilor Subcarpatice, transfigurate în frazele succinte ale pensulației veșnic grăbite, dar permanent acoperită de emoția revigorării relației cu o natură infinită.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească

Cu o forţă de simbol extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, florile artistei – irişii (mesagerul zeilor), macii (simbolul recunoştinţei), ciulinii (simbolul puterii şi al longevitaţii), lalelele (simbol al prieteniei şi încrederii) etc., vorbesc despre o poetică a
formelor şi culorilor, în care omul este singurul capabil să redea forma plastică frumuseţilor pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi!

Marea de lumină, cu care artista este într-o relație creativă necontenită și percepția naturii, descrise în perspective profund coloristice, dovedesc crezul artistei, care caută întotdeauna lumina, atât lumină exterioară, cât mai ales lumină interioară.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească, o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimate prin universul ei artistic de lumină, culoare și simbol.

Accesul la expoziţie este gratuit

Vernisajul expoziţiei Lumini de flori va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00, la sala Gabroveni, de la etajul 1 al Hanului Gabroveni (Str. Lipscani, nr.84-90) şi va fi întregit de un recital susţinut de unul dintre cei mai apreciaţi instrumentiști români de talie mondială, saxofonistul Flavius Teodosiu “TheSaxMan”, artist român cu o carte de vizită impresionantă.

De 40 de ani, oameni din lumea întreagă au fost cuceriţi de sunetul saxofonului și personalitatea sa deosebită. Are în palmares turnee cu muzicieni celebri, printre care Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Michael Bolton, Joe Cocker, Johnny Logan, iar prezenţa în 1992, la Show-ul TV “RTL SATURDAY Night” i-a schimbat complet viitorul.

Curator: Adina Renţea

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, marţi – duminică, între orele 12:00 – 20:00, la ARCUB, sălile Gabroveni şi Lipscani. Accesul la expoziţie este gratuit.

Eveniment organizat cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Cotidianul, Mediafax, Gândul.

Vă recomandăm să citiți și: Loredana Popescu-Tăriceanu, prima expoziție de pictură în acuarelă. Dezvăluiri din copilărie, adolescență, studenție și căsnicie: „Călin e cel mai bun critic al meu!”

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase