Festivalul B.LOVED s-a încheiat cu momente magistrale în Cetatea Neamțului

Publicat: 13/09/2021, 15:34
Actualizat: 13/09/2021, 17:01

Îndrăgostiți iremediabil de filme de dragoste și de muzică folk! Asta au demonstrat sutele de oameni prezenți la B.LOVED 2021, în cele trei zile de spectacole. În prezența unui public masiv, ultima zi a Festivalului de Film de Dragoste, desfășurat în Cetatea Neamțului, a adus o serie de momente unice de poezie și cântece de dragoste.

Actrița Lavinia Șandru a deschis seara de gală a festivalului, recitând din Nichita Stănescu – Doamne, apără poporul român. Momentul, atât de încărcat de semnificații a fost completat, magistral, de publicul care s-a ridicat în picioare și a recitat versurile, împreună cu gazda B.LOVED.

Ultima zi a Festivalului de Film de Dragoste, desfășurat între 10-12 septembrie, a ridicat în picioare publicul. Filmul artistic românesc Șnitele înaripate (Flying Schnitzel, 2021) – cu Mihai Mălaimare, Lavinia Șandru, Valentin Popescu, Ana Maria Pâslaru, Nicodim Ungureanu, Mihai Dinvale – a fost aplaudat minute bune, iar actrița Lavinia Șandru a semnat zeci de autografe, la finalul celor 80 de minute de ecranizare.

În tot acest timp, români de toate vârstele urcau, în valuri, treptele medievale ale Cetății Neamțului, în așteptarea concertelor de muzică folk, la care au participat artiști-simbol ai Cenaclului Flacăra – Andrei Păunescu, Emeric Imre, Vanghele Gogu și Magda Puskas.

Spectatorii au aprins lanterne și au cântat

Vegheați de bustul Domnitorului Ștefan cel Mare din Cetatea Neamțului, artiștii au interpretat cântece-etalon din istoria Cenaclului – Jurământ la Putna, Doamne, ocrotește-i pe români, Cu căciulile pe frunte, Treceți batalioane române Carpații, precum și Galbenă gutuie, La o cană cu vin, Nebun de alb și multe altele. Una dintre surprizele festivalului B.LOVED a fost La adio (versuri Adrian Păunescu), în interpretarea jurnalistului Claudiu Popa, acompaniat de Andrei Păunescu.

De la momentul versului Ridică-te, Ștefane și vezi-ți fiii… spectatorii festivalului s-au ridicat în picioare, din nou, și au cântat alături. Oamenii au aprins lanterne, iar fiecare artist a fost aplaudat la scenă deschisă. Cortina Festivalului de Film de Dragoste s-a tras în uralele publicului.

Festivalul B.LOVED a mai scris o pagină. A patra în istoria sa

Mai tânărul festival de film pentru romantici, B.LOVED 2021, aflat la a patra ediție, a adus, de la bun început, proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Prin găzduirea festivalului B.LOVED, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase