Festivalul de Film pentru Copii „KINOdiseea” aduce la București cele mai apreciate producții cinematografice pentru publicul tânăr

Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea aduce la București cele mai apreciate producții cinematografice pentru publicul tânăr
Publicat: 22/10/2014, 14:49

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea” va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, iar organizatorii invită copiii iubitori de cinema să participe la un concurs pentru un loc în juriul evenimentului.

Programul evenimentului, care va avea loc la Cinema Studio și Cinemateca Eforie, include șase zile de filme, animații 3D, o competiție cu cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, completate de o retrospectivă cu pelicule clasice, numeroase scurtmetraje europene pentru cei mai mici spectatori, workshopuri de educație cinematografică, sesiuni de întrebări și răspunsuri cu echipele de filmare, petreceri tematice și întâlniri cu actori și regizori străini.

Competiția oficială va cuprinde 15 filme, iar secțiunea Panorama, peste 100 de scurtmetraje, dedicate atât celor mici, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, cât și publicului amator de povești fără vârstă.

Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Astfel, toți copiii iubitori de film, cu vârste între 8 și 14 ani, sunt invitați să trimită o scurtă recenzie a unui film, (între 100 și 250 cuvinte) la adresa [email protected], până la 31 octombrie. Câștigătorii vor avea parte de o experiență unică, de șansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaște profesioniști din lumea filmului și de a se bucura de numeroase surprize.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează ateliere unde copiii interacționează cu profesioniști din domeniul cinematografiei. Renumiți actori, precum Maia Morgenstern, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri și monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei.

Printre filmele care fac parte din competiție se numără cea mai nouă producție a scenaristului și regizorului Veit Helmer, „Fiddlesticks”, o aventură colorată pentru copii, care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Cannes, animația „Tărâmul regelui înaripat/ Beyond Beyond”, de Esben Toft Jacobsen, „Loulou, L’Incroyable Secret”, de Éric Omond (premiul Cesar pentru cel mai bun film de animație în 2014), „Jack and the Cuckoo-Clock Heart”, de Mathias Malzieu și Stéphane Berla (produs de Luc Besson), și „To see the sea”, de Jiří Mádl.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente de profil din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la cea de-a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția a 30-a, și Cine-Jeune de l’Aisne (ediția 31).

Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5. KINOdiseea este un proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Uniunea Cineaștilor din România (UCIN), cu sprijinul Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
28 de angajați Google, concediați după ce au protestat față de un acord încheiat cu...