Filmul „Anime nere”, de Francesco Munzi, a primit 16 nominalizări la „Oscarurile italiene”

Filmul Anime nere, de Francesco Munzi, a primit 16 nominalizări la Oscarurile italiene
Publicat: 12/05/2015, 16:14

„Anime nere” este favoritul incontestabil pentru cea de-a 59-a ediție a galei David di Donatello. Acest lungmetraj de Francesco Munzi, prezentat în competiția oficială a Mostrei de la Veneția din 2014, lăudat apoi în presa americană de specialitate, a primit 16 nominalizări, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” și „cel mai bun scenariu”.

În topul producțiilor care au primit cele mai multe nominalizări urmează filmul „Il giovane favoloso”, de Mario Martone, cu 14 selecții, și „Mia Madre”, de Nanni Moretti, și „Il ragazzo invisible”, de Gabriele Salvatores, care au primit 10 nominalizări fiecare. Filmul „Torneranno i prati”, de Ermanno Olmi, a primit 8 nominalizări, iar „Hungry Hearts”, de Saverio Costanzo, și „Noi e la Giulia”, de Edoardo Leo, au primit fiecare șapte nominalizări.

La categoria „cel mai bun film” vor concura peliculele „Anime nere”, de Francesco Munzi, „Hungry Hearts”, de Saverio Costanzo, „Il Giovane Favoloso”, de Mario Martone, „Mia Madre”, de Nanni Moretti, „Torneranno i prati”, de Ermanno Olm.

Alba Rohrwacher („Hungry Hearts”), Margherita Buy („Mia Madre”), Virna Lisi („Latin Lover”), Jasmine Trinca („Nessuno si salva da solo”) și Paola Cortellesi („Scusate se esisto!”) vor concura la categoria „cea mai bună actriță în rol principal”.

La categoria „cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizați Fabrizio Ferracane („Anime nere”), Elio Germano („Il giovane favoloso”), Alessandro Gassman („Il nome del figlio”), Riccardo Scamarcio („Nessuno si salva da solo”) și Marco Giallini („Se Dio vuole”).

Cea de-a 59-a gală de decernare a premiilor David di Donatello va avea loc pe 12 iunie, la Teatro Olimpico din Roma și va fi difuzată în direct de postul de televiziune Rai Movie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase