Filmul „Birdman”, regizat de Alejandro González Iñárritu, a primit cele mai multe nominalizări la Independent Spirit Awards

Filmul Birdman, regizat de Alejandro González Iñárritu, a primit cele mai multe nominalizări la Independent Spirit Awards
Publicat: 26/11/2014, 11:36

„Birdman”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Alejandro González Iñárritu, autorul unor pelicule celebre precum „Babel”, „Biutiful”, „21 de grame/ 21 Grams” și „Iubiri și câini/ Amores perros”, a fost nominalizat la șase categorii de premii: „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol principal”, „cel mai bun actor în rol secundar”, „cea mai bună actriță în rol secundar”, „cel mai bun regizor” și „cea mai bună imagine”, informează AFP.

Trei filme au primit cinci nominalizări fiecare: „Boyhood”, de Richard Linklater, o peliculă care urmărește evoluția pe parcursul a 12 ani a unui copil care devine adult, thrillerul cu accente satirice „Nightcrawler” și filmul biografic despre Martin Luther King „Selma”.

„Whiplash”, o dramă inspirată din universul jazz-ului, care a câștigat cel mai important trofeu, la începutul acestui an, la Festivalul Sundance, a fost nominalizat la patru categorii de premii.

La categoria „cel mai bun film”, alături de „Birdman”, au mai fost nominalizate producțiile „Boyhood”, „Love is Strange”, „Selma” și „Whiplash”.

Damien Chazelle („Whiplash”), Ava DuVernay („Selma”), Alejandro González Iñárritu („Birdman”), Richard Linklater („Boyhood”) și David Zellner Kumiko („The Treasure Hunter”) vor concura la categoria „cel mai bun regizor”.

La categoria „cea mai bună actriță în rol principal” au fost nominalizate Marion Cotillard („The Immigrant”), Rinko Kikuchi Kumiko („The Treasure Hunter”), Julianne Moore („Still Alice”), Jenny Slate („Obvious Child”) și Tilda Swinton („Only Lovers Left Alive”).

Andre Benjamin („Jimi: All Is By My Side”), Jake Gyllenhall („Nightcrawler”), Michael Keaton („Birdman”), John Lithgow („Love is Strange”) și David Oyelowo („Selma”) au fost nominalizați la categoria „cel mai bun actor în rol principal”.

Peliculele „Force Majeure”, „Ida”, „Leviathan”, „Mommy”, „Norte, The End of Story” și „”Under the Skin” vor concura la categoria „cel mai bun film internațional”.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociația Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood și care au nevoie de promovare înainte de începerea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare și gradul de finanțare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari – aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

În martie anul acesta, lungmetrajul „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” a fost marele câștigător la gala Independent Spirit Awards, adjudecându-și cinci trofee – „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Steve McQueen), „cel mai bun scenariu” (John Ridley), „cea mai bună actriță în rol secundar” (Lupita Nyong’o) și „cea mai bună imagine” (Sean Bobbitt).

Cea de-a 30-a ediție a galei Independent Spirit Awards va avea loc pe 21 februarie, cu o zi înainte de ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun