Glenn Close, care prezida juriul de la San Sebastian, și-a anulat prezența din cauza unei urgențe în familie

Glenn Close, care prezida juriul de la San Sebastian, și-a anulat prezența din cauza unei urgențe în familie
Publicat: 14/09/2022, 17:22
Actualizat: 14/09/2022, 19:23

Actrița Glenn Close, care urma să fie președintele juriului la Festivalul de Film de la San Sebastian, și-a anulat călătoria din cauza unei urgențe în familie.

„Regret profund că nu voi putea participa la festival, deoarece a existat o urgență în familie pentru care trebuie să stau acasă”, a spus Close într-un comunicat.

„Îmi cer scuze organizatorilor festivalului, juriului, realizatorilor de film, premiaților Donostia și publicului festivalului că nu voi fi acolo să sărbătoresc cu voi toți”, a mai transmis Close.

Chiar săptămâna trecută, vedeta filmelor „Fatal Attraction” și „Dangerous Liaisons” a publicat un videoclip pe rețelele de socializare online în care și-a exprimat entuziasmul privind rolul de președinte al juriului festivalului. Actrița americană a descris experiența drept „o nouă aventură pe care nu a mai avut-o până acum”, potrivit Variety.

„Îmi place San Sebastian, oamenii sunt fantastici, sunt foarte nerăbdătoare să văd niște filme minunate și sunt foarte încântată să-mi cunosc colegii membri ai juriului”, a spus Glenn Close.

Producătorul argentinian Matías Mosteirín a preluat rolul de președinte al juriului. Printre membrii juriului se numără și directorul de casting al filmului „The French Dispatch” și regizoarea lungmetrajului „My Night”, Antoinette Boulat (Franța), regizoarea și scenarista „As in Heaven” Tea Lindeburg (Danemarca), autoarea și jurnalista Rosa Montero (Spania), regizorul și artistul vizual Lemohang Jeremiah Mosese (Lesotho) și regizorul și scenaristul „Godland”, Hlynur Pálmason (Islanda).

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian are loc în perioada 16-24 septembrie. Unul dintre filmele aflate în competiție este „Sparta” al lui Ulrich Seidl, care a fost retras de la Festivalul de la Toronto pe fondul acuzațiilor de exploatare a unor minori români aduse regizorului.

Regizoarea Alina Grigore este președintele juriului secțiunii New Directors la San Sebastian

Actrița și regizoarea Alina Grigore este președintele juriului de anul acesta al secțiunii New Directors. Anul trecut, Alina Grigore a primit marele premiu al festivalului, Cochilia de Aur, pentru lungmetrajul său de debut în regia de lungmetraj, „Crai Nou/ Blue Moon”. Filmul, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov, este un studiu realist brut al unei tinere din mediul rural care doreşte să scape dintr-un anturaj violent şi masculin. Alina Grigore este cunoscută și pentru rolul din filmul „Ilegitim”, de Adrian Sitaru.

Foto: Profimedia Images


CITEȘTE ȘI:

Actrița Glenn Close a fost traumatizată de copilăria petrecută în cadrul unei secte religioase: Din cauza efectelor devastatoare, emoţionale şi psihologice, induse de acel cult, nu am avut succes în relaţiile mele

Jean-Luc Godard, gigantul Noului val al cinematografiei franceze, a murit la 91 de ani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase