„House of the Dragon” – 9 lucruri pe care trebuie să le știi despre seria spin-off „Game of Thrones”

House of the Dragon - 9 lucruri pe care trebuie să le știi despre seria spin-off Game of Thrones
House of the Dragon
Publicat: 22/08/2022, 16:17

Primul episod din serialul “House of the Dragon” este disponibil, de luni, pe postul TV HBO și pe platforma de streaming HBO Max. Acesta este primul serial spin-off lansat după superproducția “Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” și se concentrează pe Casa Targaryen. Următoarele episoade, până la 10, vor fi difuzate săptămânal. 

Lansarea  “House of the Dragon” a avut loc și cu câteva săptămâni înainte de cea a marele său „rival”, serialul “Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii”, care va fi difuzat pe Amazon Prime Video, din 2 septembrie.

Serialul este o inițiativă majoră pentru HBO, care speră să recupereze o parte din magia „Game of Thrones”, ce a adus venituri de peste 1 miliard de dolari în perioada 2011-2019. Eventuale rezultate pozitive ale „House of the Dragon” ar fi un semn bun că „GoT” poate fi transformat dintr-un serial de succes singular într-o franciză.

Vezi trailerul mai jos:

Iată mai jos câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști înainte de a viziona serialul “House of the Dragon”. 

Primul dintr-o serie de producții spin-off

“House of the Dragon” a dat startul unei serii de producții spin-off “GoT”. În dezvoltare sunt, printre altele, o serie dedicată lui Jon Snow, care ar fi interpretat în continuare de Kit Harrington. Se lucrează, de asemenea, la o serie de animație.

Povestea “Casei Dragonului”

Serialul “House of the Dragon” se bazează pe “Fire & Blood”, cea mai recentă poveste a scriitorului George R.R. Martin, autorul “Game of Thrones”. Cartea “Fire & Blood” nu este un roman propriu-zis, ci o redare „istorică” a evenimentelor care au avut loc în timpul domniei familiei Targaryen – din care face parte personajul Daenerys din “GoT” -, o dinastie puternică ce a venit de pe continentul Essos și a subjugat cu ajutorul armelor toate regatele din Westeros. 

Titlul serialului

Una dintre trăsăturile definitorii ale Casei Targaryen este puterea de a comanda dragonii, de unde și titlul producției, dar și emblema casei lor. Titlul a fost dezvăluit la sfârșitul lunii octombrie 2021, în cadrul unui eveniment dedicat HBO Max, platforma de streaming care a fost lansată recent și în România.

Un prequel “Game of Thrones”

Evenimentele descrise în “Fire & Blood” au loc cu aproximativ 300 de ani înaintea celor din “Game of Thrones” și se întind pe o perioadă lungă de timp. Așadar, personajele nu sunt comune, dar locurile, regatele și anumite referințe pot fi familiare fanilor “Game of Thrones”. Totuși, serialul “House of the Dragon” se bazează pe un fragment din această operă literară, „Dansul Dragonilor”, care are loc cu aproximativ 170 de ani înainte de evenimentele descrise în “GoT”.

În spatele poeticului nume se ascunde de fapt un război teribil de succesiune în cadrul familiei, care este cauzat de moartea lui Viserys Targaryen. Conflictul pentru preluarea tronului este între prințesa Rhaenyra Targaryen și fratele ei Aegon II Targaryen. Acest conflict se întinde pe trei ani și afectează întregul continent.

“Dansul dragonilor” – un război civil major

În conflict sunt implicate puteri cunoscute, precum casele Lannister, Hightower și Baratheon, Stark, Greyjoy, Tully și, desigur, Targaryens. Pe fundal, foamete, dragoni care se ucid între ei pe cer, bătălii sângeroase, orașe jefuite – pe scurt, o atmosferă care nu le este străină fanilor „GoT”. 

Un spectacol cu dragoni

Mai presus de toate, seria promite un spectacol fără precedent, cu o mulțime de dragoni pe ecran. De altfel, George R.R. Martin s-a distrat de acest aspect și a scris într-o postare dedicată cărții: „Oh, și există și dragoni. O mulțime de dragoni. […] Și dragonii. Am pomenit de dragoni? „. 

Distribuția “House of the Dragon”

Serialul îi are în distribuție pe Paddy Considine („Peaky Blinders”) în rolul Regelui Viserys Targaryen, pe Olivia Cooke („Ready Player One”) în rolul lui Alicent Hightower, Emma D’Arcy („Wanderlust”) în rolul Prințesei Rhaenyra Targaryen și Matt Smith („Doctor Who”) în rolul Prințului Daemon Targaryen.

Ce loc are George R.R. Martin în seria “House of the Dragon”

Ryan Condal a condus partea de adaptare pentru televiziune, în calitate de showrunner. Ryan Condal este și producător executiv, alături de Miguel Sapochnik – și showrunner al serialului –, Vince Gerardis, Sara Lee Hess și Ron Schmidt. Atunci când a anunțat serialul, HBO a precizat scriitorul american George R.R. Martin va superviza proiectul, colaborarea fiind similară celei care a avut ca rezultat serialul “Game of Thrones”. 

Ce spun criticii

„House of the Dragon” a avut premiera mondială săptămâna trecută. A primit recenzii încântătoare de la mulți critici de televiziune, dar mai are încă multe de demonstrat altora, scrie Reuters„House of the Dragon” are un rating pozitiv, de 85%, pe platforma specializată Rotten Tomatoes, în timp ce publicul i-a acordat deja un scor de 89%. 

Publicația Los Angeles Times spune că spin-off-ul „redă puterea, măreția originalului”, „Acest nou capitol din saga celor Șapte Regate este proiectat invers, pentru a alimenta narațiuni și arbori genealogici familiari devotaților ‘GoT’”, scrie publicația. Pe de altă parte, Entertainment Weekly a descris scena de deschidere drept „cea mai plictisitoare orientare posibilă, o fantezie epică pentru prostănaci”, adăugând că vestea bună este că „începutul este partea cea mai proastă”.

CITEȘTE ȘI: Finalul Game of Thrones, un dezastru pentru HBO și mai multe companii

Regizorii „Game of Thrones” dau detalii despre următoarele sezoane ale serialului

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ