Jin, unul dintre membrii celebrei trupe sud-coreene BTS, va fi luat în armată și va fi detașat la granița cu Coreea de Nord

Jin, unul dintre membrii celebrei trupe sud-coreene BTS, va fi luat în armată și va fi detașat la granița cu Coreea de Nord
Publicat: 24/11/2022, 18:18

Jin, unul dintre membrii trupei sud-coreene de mare succes BTS, mai are doar câteva zile până va fi încorporat și, potrivit presei din țara sa, el va fi detaşat la o unitate din „prima linie”, ceea ce înseamnă că va fi în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, scrie lefigaro.fr.

După luni de amânare, cântăreţul în vârstă de 29 de ani îşi va îndeplini obligaţiile militare, iar fanii săi se tem deja de ce este mai rău pentru el. Pe măsură ce termenul-limită se apropie, tensiunea creşte în comunitatea K-pop şi în rândul fanilor BTS, cel mai faimos grup al acestui gen.

Jin va fi încorporat la 13 decembrie şi va urma antrenamentul preliminar obligatoriu de cinci săptămâni la Yeoncheon, lângă Seul, apoi va fi repartizat la „o unitate de pe linia frontului”. Cântăreţul lăsase deja să se înţeleagă că va fi detaşat în „linia întâi”, probabil în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, iar vestea i-a consternat pe fanii BTS.

„Mi s-a frânt inima la propriu când am citit că va fi trimis pe front”, a scris un fan pe Twitter. „De ce în prima linie? De ce? Nu pot să nu mă gândesc că îl trimit în cel mai greu şi înfricoşător loc pentru a-l pedepsi”, a comentat un altul.

În Coreea de Sud a existat o îndelungată dezbatere cu privire la oportunitatea de a acorda sau nu scutiri de la serviciul militar acestui grup, având în vedere contribuţia sa la economia şi influenţa culturală a ţării. Astfel de scutiri sunt deja acordate, printre alţii, medaliaţilor olimpici şi muzicienilor clasici de top.

Jin, unul dintre cei şapte membri ai BTS, va deveni primul membru al trupei de băieţi care va servi în armată, aşa cum prevede legea din ţara sa. Trupa anunţase deja în vară că va lua o pauză, iar membrii se vor dedica unor proiecte personale, aşa cum au mai făcut de-a lungul anilor.

Toţi bărbaţii sud-coreeni cu vârsta sub 30 de ani trebuie să facă aproximativ doi ani de serviciu militar obligatoriu, în principal din cauza ameninţării reprezentate de Coreea de Nord. Jin, care la 29 de ani este cel mai în vârstă dintre cei şapte BTS, se apropie de termen.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Premiile Grammy 2022 Ediția 64. Lista completă a câștigătorilor: Olivia Rodrigo, cel mai bun artist debutant / Jon Batiste, premiu pentru Albumul Anului

Taylor Swift a câștigat cele mai multe trofee la ediția din acest an a MTV Europe Music Awards

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase