John Malkovich vine anul acesta la Timișoara, pentru a juca într-o piesă de teatru

John Malkovich vine anul acesta la Timișoara, pentru a juca într-o piesă de teatru
Publicat: 29/01/2023, 18:36

Timișoara este anul acesta Capitala Culturală Europeană, prilej cu care vor fi peste 1000 de evenimente în orașul de pe Bega, conform primarului Dominic Fritz. Printre cele mai importante se numără prezența actorului John Malkovich, dar și o expoziție Brâncuși, scrie news.ro.

Dominic Fritz a declarant, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că titlul de Capitală Europeană a Culturii este un titlu de onoare acordat de Comisia Europeană și că el reprezintă, în primul rând o recunoaştere a potenţialului unui oraş. Acesta a mai afirmat că pentru el miza este cu mult dincolo de cultură sau de anumite evenimente culturale.

În ceea ce priveşte Capitala Europeană a Culturii, edilul a dezvăluit că vor fi peste 1.000 de evenimente la Timişoara, unele dintre ele extrem de importante, cum ar fi prezenţa actorului american John Malkovich sau expoziţia Brâncuşi.

„Vor fi cred că peste 1000 de evenimente în total, de la dans contemporan, la expoziţii, la teatru, la concerte. Vor exista câteva high light-uri, niște vârfuri care vor atrage mulţi oameni. Şi speranţa noastră este că odată atraşi de un vârf, se uită şi la anumite proiecte şi evenimente mai mici. Acum începem cu nişte expoziţii mari,  Adina Pintilie, care a câştigat Ursul de Aur la Berlin, care a avut pavilionul României la Bienala din Veneţia, care aduce expoziţia ei în Timişoara şi asta pentru câteva luni, sigur va atrage multă lume.

În septembrie o să lansăm cea mai mare expoziţie Brâncuşi din ultimii 50 de ani, în România. Şi cred că singura mare expoziţie Brâncuşi dincolo de… nu ştiu, Paris şi Bruxeles şi Londra. Sunt lucrări de la Pompidou (Paris), de la Londra, din România, acuma nu ştiu exact dacă şi din New York

Este o expoziţie serioasă cu lucrări serioase, care cu siguranţă va atrage oameni specific pentru asta. Asta avem pe partea de expoziţii. Nu putem să expunem doar arta şi cultura României, ci de aceea conceptul este să cuplăm de foarte multe ori un artist, un muzician, un actor, un regizor local sau din România cu un partener din Europa. Deci avem trupe de teatru din Europa care vin şi  pun pe scenă o piesă cu o trupă locală, la fel cu orchestre. Avem un eveniment mare tot în septembrie în care vor fi peste 400 de muzicieni pe scenă într-una dintre cele mai mari opere de muzică, pentru care va veni o orchestră din Germania. O să vină Orchestre Naţional de France, unde e Cristi Măcelaru, care este timişorean, este dirijorul. Va veni John Malkovich să joace o piesă de teatru”, a dezvăluit primarul Timişoarei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Actorul John Malkovich îl va interpreta pe Sergiu Celibidache, într-un film biografic: „Sunt încântat și onorat”

John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase