John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală

John Malkovich este criminal în serie, pe scena Ateneului din Capitală
Publicat: 09/08/2013, 15:54
Actualizat: 30/03/2019, 10:08

Actorul John Malkovich, dublu nominalizat la premiile Oscar, vine în România pentru a juca în drama teatrală „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer”, pusă în scenă în cadrul Festivalului „George Enescu”, pe 9 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 9 septembrie, Festivalul „George Enescu” prezintă publicului românesc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale acestei ediții – „The Infernal comedy”, spectacol dezvoltat de dirijorul austriac Martin Haselböck, împreună cu actorul american John Malkovich și cu regizorul austriac Michael Sturminger.

Nominalizat de două ori la premiile Oscar („Locuri în inimă/ Places in the Heart” și „În bătaia puștii/ In the line of fire”), actorul John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei americane contemporane. Aceasta este pentru prima dată când John Malkovich vine în România, potrivit organizatorilor evenimentului, și va interpreta rolul unui criminal în serie în piesa „The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer”, pe scena Ateneului Român, de la ora 17.00.

Piesa, care a avut premiera în 2006, în Los Angeles, este scrisă special pentru John Malkovich. Actorul american este narator și singurul personaj al firului epic, iar piesa este un „musical” cu arii ale unor compozitori celebri (Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, W. A. Mozart, L. Van Beethoven), interpretate de orchestra de cameră Wiener Akademie, condusă de Martin Haselbock, și de sopranele Laura Aikin și Aleksandra Zamojska. Spectacolul este subtitrat în limba română.

Concertul se va desfășura cu casa închisă, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Seria „Spectacole de operă și balet” aduce, pe 9 septembrie, de la ora 19.00, la Opera Națională București, un alt eveniment de excepție – „Otello”, de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București, iar la pupitru se va afla dirijoarea americană Kery-Lynn Wilson. În rolul principal este distribuit tenorul german Peter Seiffert, distins cu un premiu Grammy pentru înregistrarea interpretării operei „Tannhäuser”, de Richard Wagner, sub bagheta maestrului Daniel Barenboim.

De asemenea, se mai pot cumpăra bilete la acest eveniment, acestea fiind disponibile pe site-ul eventim.ro.

În aceeași seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului, Orchestra Sinfonica Nazionale Della RAI va interpreta, sub bagheta lui Juraj Valčuha, „Suita nr. 1 în Do Major op. 9”, a lui George Enescu, Philip Glass – „Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră”, solistă Anna Țifu, laureată a Concursului Internațional „George Enescu”, M. Ravel – „Tzigane”, rapsodie pentru vioară și orchestră op. 76 (1924) și I. Stravinski – Suita pentru orchestră „Ritualul primăverii”.

La acest eveniment se mai pot cumpăra bilete de pe site-ul eventim.ro.

Informații despre programul complet al festivalului pot fi găsite pe site-ul http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Festivalul „George Enescu” se va desfășura între 1 și 28 septembrie, în București și în mai multe orașe din țară. Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase