Les Films de Cannes à Bucarest: la cererea publicului, „Leviathan” și „The Tribe” vor beneficia de proiecții suplimentare

Les Films de Cannes à Bucarest: la cererea publicului, Leviathan și The Tribe vor beneficia de  proiecții suplimentare
Publicat: 28/10/2014, 11:30
Actualizat: 26/03/2019, 09:35

La cererea publicului, două filme din programul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest vor beneficia de proiecții suplimentare. Astfel, „Leviathan”, de Andrei Zviaghințev, va putea fi văzut și joi, de la 23.00, la Cinema Studio, iar „The Tribe”, de Miroslav Slaboșpițki, va rula joi și de la 22.45, la Cinema Elvira Popescu. Biletele au fost puse în vânzare la casierii și pe www.eventbook.ro (pentru Elvira Popescu).

Peste 8.000 de bilete au fost vândute deja la proiecțiile din festival.

După ce Jacqueline Bisset, Bérénice Bejo, Michel Hazanavicius și Radu Mihăileanu s-au întâlnit cu publicul în weekend, un alt invitat special al festivalului sosește la București: regizorul ucrainean Sergei Loznitsa. Împreună cu doi cameramani, Loznitsa a surprins momente unice în Piața Independenței din Kiev, în timpul protestelor.

Cineastul va răspunde întrebărilor spectatorilor marți, la Cinema Elvira Popescu, după proiecția de la 20.30 a documentarului „Maidan”, într-o discuție la care va lua parte și regizorul Andrei Ujică.

Loznitsa a fost prezent și la prima ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, cu „My Joy” (2010). Despre revoluții vorbesc și cele trei documentare românești programate marți, la Cinema Elvira Popescu, cu intrare liberă: „București, unde ești?”, de Vlad Petri, „Piața Universității – România”, de Stere Gulea, Sorin Ilieșiu, și „Videograme dintr-o revoluție”, de Harun Farocki și Andrei Ujică.

În București sosește și unul dintre cei mai importanți regizori francezi, Bertrand Tavernier, căruia festivalul i-a dedicat o retrospectivă. Miercuri, la Cinema Studio, de la 20.30, o proiecție de gală a dramei de război „Capitaine Conan” (1996), filmată în România acum aproape 20 de ani, va reuni o parte din echipa românească a peliculei.

O broșură dedicată trece prin filmografia regizorului și conține cronici ale celor opt filme proiectate în cadrul retrospectivei, precum și un text de Cristian Mungiu, care a fost asistent de regie la Capitaine Conan. Tavernier va susține un masterclass joi, de la 11.00, în Sala de cinema a Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), cu intrare liberă. Studenții și elevii au acces gratuit, pe baza carnetului, la toate filmele din retrospectivă.

Intrarea este liberă la masterclass-uri și workshop-uri, la toate proiecțiile de scurtmetraje și la documentarele „București, unde ești?”, „Piața Universității – România” și „Videograme dintr-o revoluție”. Studenții și elevii au acces gratuit, pe baza carnetului, la toate filmele din Retrospectiva Bertrand Tavernier.

Programul complet al celei de-a cincea ediții poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete și de pe www.eventbook.ro, în cazul cinematografelor Patria și Elvira Popescu, și de la casierie, pentru Cinema Studio.

Les Films de Cannes à Bucarest a debutat pe 24 octombrie și se va încheia pe 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria și Elvira Popescu.

Ediția a cincea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, Primăriei Sectorului 1 și al Institutului Cultural Român. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independența Film, Asociația Macondo, Transilvania Film, Parada Film, Digital Cube, InterCom Film, Clorofilm și Voodoo Films, Filminute, iar NexT prezintă selecția de scurtmetraje Semaine de la Critique.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică