Metallica anunță lansarea unui nou album de studio, „72 Seasons”, și un turneu mondial de promovare a acestuia

Metallica anunță lansarea unui nou album de studio, „72 Seasons”, și un turneu mondial de promovare a acestuia
Publicat: 28/11/2022, 20:22

Metallica a confirmat titlul și data lansării viitorului album de studio: „72 Seasons”, care este cel de-al 12-lea al trupei. Acesta va fi disponibil pe 14 aprilie 2023, va fi produs de Greg Fidelman împreună cu membrii fondatori James Hetfield și Lars Ulrich, și are o durată de peste 77 de minute.

Albumul are 12 piese și este prima colecție completă de piese noi semnate Metallica de la „Hardwired…To Self-Destruct” din 2016, scrie variety.com.

Trupa a lansat primul single de pe album, „Lux Æterna”, o explozie extraordinară de sunete de trei minute și jumătate care amintește de primele albume ale trupei, care au cunoscut o revigorare serioasă odată cu apariția piesei lor clasice din 1986 „Master of Puppets” în serialul „Stranger Things” la începutul acestui an.

Vorbind despre conceptul și titlul albumului, James Hetfield a spus: „72 de anotimpuri. Primii 18 ani din viața noastră care ne formează sinele adevărat sau fals. Conceptul că părinții noștri ne-au spus „cine suntem”. O posibilă încadrare în jurul a ce fel de personalitate suntem fiecare. Cred că cea mai interesantă parte a acestui lucru este studiul continuu al acelor credințe de bază și al modului în care ne afectează percepția asupra lumii de astăzi. O mare parte din experiența noastră adultă este o reconstituire sau reacție la aceste experiențe din copilărie. Prizonieri ai copilăriei sau scăpați de acele legături pe care le purtăm cu noi.”

Melodiile incluse pe album sunt: ”72 Seasons”, ”Shadows Follow”, ”Screaming Suicide”, ”Sleepwalk My Life Away”, ”You Must Burn!”, ”Lux Aeterna”, ”Crown of Barbed Wire”, ”Chasing Light”, ”If Darkness Had a Son”, ”Too Far Gone?”, ”Room of Mirrors” şi ”Inamorata”.

Pentru promovarea noului album, în fiecare oraş inclus în turneu Metallica va oferi spectacole diferite, atât în ceea ce priveşte repertoriul, cât şi artiştii care vor cânta în deschidere.

Turneul ”M72 World Tour” va include 46 de concerte unice, în 22 de oraşe.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Taylor Swift a anunţat lansarea unui turneu în 2023, pentru prima dată după cinci ani

Taylor Swift a lansat cel de-al 10-lea album de studio intitulat „Midnights”

Rihanna se întoarce la muzică după șase ani de pauză, cu piesa „Lift Me Up” de pe coloana sonoră a filmului „Black Panther: Wakanda Forever”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase