„Nymphomaniac”, „Leviathan” și „Winter Sleep”, nominalizate la premiile Academiei de Film Europene

Nymphomaniac, Leviathan și Winter Sleep, nominalizate la premiile Academiei de Film Europene
Publicat: 10/11/2014, 14:13

Nominalizările pentru premiile Academiei de Film Europene au fost anunțate, sâmbătă, la Festivalul Filmului European de la Sevilla. Cea de-a 27-a gală EFA 2014 va avea loc pe 13 decembrie, la Riga, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

La cea mai importantă categorie – cel mai bun film european al anului – au fost nominalizate „Nymphomaniac Director’s Cut – Volume I & II”, de Lars von Trier, „Winter Sleep”, de Nuri Bilge Ceylan, câștigătorul Palme d’Or la ediția din acest an a Festivalului de la Cannes, „Leviathan”, de Andrey Zvyagintsev, câștigător al premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes și propunerea Rusiei la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, „Ida”, de Pawel Pawlikowski, și „Force Majeure”, de Ruben Östlund.

La categoria „cea mai bună comedie europeană” au fost nominalizate peliculele „Carmina & Amen”, de Paco León, „Le Week-end”, de Roger Michel, și „The Mafia Only Kills in The Summer”, de Pierfrancesco Diliberto.

La secțiunea „cel mai bun regizor european al anului” au fost nominalizați: Nuri Bilge Ceylan („Winter Sleep”), Steven Knight („Locke”), Ruben Östlund („Force Majeure”), PaweÅ‚ Pawlikowski („Ida”), Paolo Virzì („Human Capital”) și Andrey Zvyagintsev („Leviathan”).

Artistele Marian Alvarez („Wounded”), Valeria Bruni Tedeschi („Human Capital”), Marion Cotillard („Two Days, One Night”), Charlotte Gainsbourg („Nymphomaniac Director’s Cut – Volume I & II), Agata Kulesza „(„Ida”) și Agata Trzebuchowska („Ida”) au fost nominalizate la categoria „cea mai bună actriță europeană a anului”.

La categoria „cel mai bun actor european al anului” au fost nominalizați: Brendan Gleeson („Calvary”), Tom Hardy („Locke”), Alexey Serebryakov („Leviathan”), Stellan SkarsgÃ¥rd („Nymphomaniac Director’s Cut – Volume I & II) și Timothy Spall („Mr. Turner”).

La secțiunea „cel mai bun scenarist” au fost nominalizați: Ebru Ceylan și Nuri Bilge Ceylan („Winter sleep”), Jean-Pierre și Luc Dardenne („Two Days, One Night”), Steven Knight („Locke”), Oleg Negin și Andrey Zvyagintsev („Leviathan”) și PaweÅ‚ Pawlikowski și Rebecca Lenkiewicz („Ida”).

Dintre aceste pelicule, cei peste 3.000 de membri cu drept de vot ai Academiei de Film Europene vor alege câștigătorii premiilor care vor fi decernate în cadrul galei din 13 decembrie, de la Riga.

Pe de altă parte, un juriu format din șapte persoane, care a fost convocat la Berlin, a decis să acorde mai multe premii în cadrul ediției din acest an a European Film Awards, care au fost anunțate tot sâmbătă.

Astfel, trofeul „Carlo di Palma”, decernat în cadrul categoriei „European Cinematographer Award 2014”, va fi decernat lui Łukasz Å»al și lui Ryszard Lenczewski pentru pelicula „Ida”.

La categoria „cel mai bun editor de film al anului” câștigător a fost desemnat Justine Wright, pentru lungmetrajul „Locke”.

Câștigătorul premiului la categoria „cel mai bun designer european de producție” a fost desemnat Claus-Rudolf Amler, pentru „The Dark Valley”, în timp ce câștigătoarea secțiunii „cel mai bun designer european de costume” a fost desemnată Natascha Curtius-Noss, tot pentru pelicula „The Dark Valley”.

Premiul categoriei „cel mai bun compozitor european de muzică de film” a fost câștigat de Mica Levi, pentru pelicula „Under The Skin”, în timp ce trofeul secțiunii „cel mai bun mixaj de sunet” a fost câștigat de Joakim Sundström, pentru lungmetrajul „Starred Up”.

Pe de altă parte, Academia de Film Europeană a anunțat joi nominalizările la categoria „cel mai bun documentar”, la care concurează și lungmetrajul „Waiting for August”, de Teodora Ana Mihai.

Filmul „Waiting for August” prezintă povestea Georgianei, o tânără în vârstă de 15 ani care locuiește cu cei șase frați ai săi într-o locuință socială din Bacău. Mama lor, Liliana, a plecat la muncă în Torino și se va întoarce în vară. În absența mamei, Georgiana devine capul familiei, perioada de adolescență fiind brusc încheiată.

Cea de-a 27-a gala European Film Awards va avea loc pe 13 decembrie, la Riga. Ceremonia va fi difuzată în direct pe site-ul www.europeanfilmawards.eu, iar în România va putea fi văzută la televiziunea HBO.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”