Madalina Cerban
20.02.2016
Cultura

O producție românească, premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului de la Berlin

O producție românească, premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului de la Berlin
Filmul "O noapte la Tokoriki", în regia româncei Roxana Stroe, a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internațional al secțiunii Generation 14plus, din cadrul ediției din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

La secțiunea Generation 14plus a celei de-a 66-a ediții a Festivalului de la Berlin, din care au făcut parte 61 de filme de lungmetraj și scurtmetraj dedicate copiilor și tinerilor, a fost selectat și scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe, intitulat „O noapte în Tokoriki”.

Acțiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, unde întregul sat sărbătorește majoratul Gianinei. Iubitul acesteia împreună cu Alin urmează să îi facă un cadou neașteptat, pe care nimeni nu îl va uita. Protagoniști sunt Cristian Priboi și Iulia Ciochină.

„O noapte la Tokoriki” a primit premiul special al juriului internațional al secțiunii Generation 14plus, care o valoare de 2.500 de euro, suma fiind oferită de Bundeszentrale für Politische Bildung (Federal Agency for Civic Education), potrivit site-ului festivalului.

Juriul internațional al acestei secțiuni din cadrul Festivalului de la Berlin a fost format din: Sam de Jong, Petros Silvestros și Liz Watts.

Filmul „O noapte la Tokoriki”, al treilea scurtmetraj al regizoarei române Roxana Stroe, după „Plante perene” (2013) și „Black Friday” (2015), a avut premiera mondială la Berlinala 2016, potrivit berlinale.de.

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ajuns la a 66-a ediție și desfășurat în perioada 11-21 februarie, este al doilea festival ca importantă și mărime în Europa, după Festivalul de la Cannes.

Ceremonia de decernare a trofeelor din cadrul competiției principale a evenimentului va avea loc, sâmbătă seară, la Berlin.

Inchide