Părintele Constantin Necula: Nu mă pot ruga pentru toți politicienii, dar mă rog ca Dumnezeu să îi lumineze. Trebuie să ne venim în fire. Țara este țara

Publicat: 23/04/2022, 09:28
Actualizat: 23/04/2022, 09:36

Cel mai recent invitat al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, părintele Constantin Necula, a vorbit despre modul în care se raportează la clasa politică din România. El spune că nu „se poate ruga pentru toți politicienii”, dar se roagă ca Dumnezeu „să îi lumineze, să îi ajute, să fie ai noștri, să își găsească ritmul”.

„Cea mai periculoasă afirmație mi s-a părut a fi făcută de un domn care a ținut ani de zile capatosul listelor de rating, un om pe care l-am respectat și îl respect în continuare. Afirmația că „nu lupt pentru România, că nu suport politicienii” are în ea un pericol extrem de mare și e Sâmbăta Mare și merită să aducem aminte de asta.

În 1907, Generalul Averescu conducea trupele care au executat țăranii. Trebuie să recunoaștem că Râmnicu Sărat, Jilava s-au activat în vremea aceea. Peste 7 ani, militarii din subordinul lui Averescu apărau Oituzul. Trebuie să ne venim în fire. Țara este țara. Și eu recunosc că nu mă pot ruga întotdeauna pentru toți politicienii, dar mă rog ca Dumnezeu să îi lumineze, să îi ajute, să fie ai noștri, să își găsească ritmul. Oamenii aștia trebuie să își găsească ritmul lor propriu”, a explicat Părintele profesor, la podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”.

Ediție specială de Paște a podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și Părintele Constantin Necula

Părintele profesor Constantin Necula este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 23 aprilie, într-o ediție specială dedicată sărbătorilor pascale.

Nu rata o nouă ediție podcastului ce va fi difuzat începând cu ora 19.00 pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene!

Părintele Necula, unul dintre cei mai apreciați și populari preoți creștin ortodocși din România, vorbește despre războiul din Ucraina și unde se situează Dumnezeu în acest război sângeros.

Totodată, acesta vorbește despre Nicolae Ceaușescu și povestește despre cum dictatorul a asfaltat drumul către Mănăstirea Tismana.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Șaguna” din Sibiu, în 1994, ca șef de promoție. Este preot ortodox si profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii” Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii” Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi ”Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Urmărește interviul integral cu Constantin Necula, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult