Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu, la Muzeul Colecțiilor de Artă

Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu, la Muzeul Colecțiilor de Artă
Publicat: 18/10/2022, 11:17

Expoziția „Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu” va fi deschisă la Muzeul Colecțiilor de Artă în perioada 23 octombrie 2022 – 26 martie 2023.

Mai mult de o sută de lucrări din colecția lăsată de artistă prin testament muzeului vor fi expuse, unele pentru prima dată. Este vorba, în cea mai mare parte, despre lucrări de grafică, dar și picturi valoroase care surprind evoluția și diversitatea creației sale artistice, de la primul desen în cărbune, realizat în anul 1914, până la peisajele marine din anul 1976, expoziția fiind completată cu fotografii de familie, acte de studii și manuscrise.

Cine a fost Lucia Dem. Bălăcescu

Lucia Dem. Bălăcescu s-a născut în București, pe 22 ianuarie 1895, într-o familie boierească cu rădăcini în Oltenia. A studiat pictura la București și la Paris, a fost activă în cercurile artistice ale vremii: Sindicatul Artelor Frumoase, Asociația Femeilor Pictore și Sculptore, Contimporanul, Arta Nouă, Criterion, Grupul Plastic 1934, Corpul Artiștilor Plastici, unde și-a construit atent imaginea unei artiste excentrice și joviale.

Citește continuarea pe curatorial.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase