Pelicula „Wild Tales”, nominalizată la Oscar pentru „Cel mai bun film străin”, va deschide TIFF 2015

Pelicula Wild Tales, nominalizată la Oscar pentru Cel mai bun film străin, va deschide TIFF 2015
Publicat: 25/02/2015, 15:53

Filmul argentinian „Wild Tales”, nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun film străin”, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2015 la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor TIFF transmis, miercuri, filmul va fi inclus în cadrul secțiunii Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune producții argentiniene din ultimii doi ani și va aduce la Cluj o importantă delegație de regizori, actori și producători.

Organizatorii TIFF au subliniat că filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și „a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă, în România urmând să fie distribuit de Transilvania Film, în luna iunie”.

„Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scria revista americană Rolling Stone despre „Wild Tales”.

Proiecția filmului „Wild Tales/ Relatos Salvajes” va avea loc în 29 mai, de la ora 20.45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Selecția din cadrul Focus Argentina este realizată în colaborare cu Violeta Bava, directorul artistic al Buenos Aires International Film Festival (BAFICI), cel mai important festival de film din America de Sud, cu care TIFF a încheiat un parteneriat, astfel încât filmul câștigător al fiecărei competiții naționale să fie proiectat în festivalul-partener.

Profesor la Centro de Investigación Cinematográfica din Buenos Aires și co-director al BAL, cea mai mare piață de coproducții din America Latină, Violeta Bava va face parte din juriul competiției TIFF 2015. Programul realizat cu sprijinul INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) va fi completat de concerte ale unor trupe din Argentina.

Printre titlurile confirmate în cadrul secțiunii Focus Argentina se află „Dos Disparos/ Two Shots Fired”, în regia lui Martin Rejtman, scriitor și cineast apreciat, unul dintre inițiatorii noului cinema argentinian, „El cinco”, al doilea lungmetraj al regizorului multi-premiat pentru „Gigante” (2009), Adrián Biniez, și „Historia del miedo/ History of Fear”, în regia lui Benjamin Naishtat, care a concurat anul trecut pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziționate începând din 25 februarie, de pe www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este 30 de lei.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase