Premiile César 2023: „La Nuit du 12”, marele câştigător, cu şase trofee. Apariția surpriză a serii a fost cea a lui BRAD PITT, care i-a înmânat regizorului David Fincher un premiu onorific

Premiile César 2023: „La Nuit du 12”, marele câştigător, cu şase trofee. Apariția surpriză a serii a fost cea a lui BRAD PITT, care i-a înmânat regizorului David Fincher un premiu onorific
Publicat: 25/02/2023, 17:14

Premiile César 2023: Filmul poliţist „La Nuit du 12” a câștigat șase trofee, printre care și cel pentru „cel mai bun film” la cea de-a 48-a ediţie a galei care a avut loc la Paris. Printre surprizele serii s-au numărat prezența actorului american Brad Pitt care i-a oferit un César onorific regizorului David Fincher, dar și o militantă ecologistă care a întrerupt pentru câteva momente ceremonia, scrie lefigaro.fr.

Benoît Magimel a câştigat premiul César pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „Pacifiction: Tourment sur les Îles” de Albert Serra. Magimel a câştigat şi anul trecut trofeul la această categorie, pentru rolul din „De son vivant” de Emmanuelle Bercot, cu Catherine Deneuve. La această categorie, au mai fost nominalizaţi: Jean Dujardin („Novembre”), Louis Garrel („L’Innocent”), Vincent Macaigne („Chronique d’une liaison passagere”) şi Denis Menochet („Peter Von Kant”).

Virginie Efira a câştigat premiul César pentru „cea mai bună actriţă” cu rolul din „Revoir Paris” de Alice Winocour. „Este atât de grozav”, a exclamat ea când a urcat pe scenă. La această categorie au mai concurat actriţele: Fanny Ardant („Les Jeunes Amants”), Juliette Binoche („Ouistreham”), Laure Calamy („A Plein Temps”) şi Adele Exarchopoulos („Rien a foutre”).

Premiul César pentru „cel mai bun scenariu original” le-a fost atribuit lui Louis Garrel, Tanguy Viel şi Naïla Guiguet pentru „L’Innocent”. Această comedie a fost deja premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Trofeul pentru „cea mai bună adaptare” a fost înmânat lui Gilles Marchand şi Dominik Moll pentru „La Nuit du 12”.

Premiul César pentru „cea mai bună regie” i-a fost acordat lui Dominik Moll pentru filmul poliţist „La Nuit du 12”, care spune povestea unei anchete imposibile. „Am avut şansa în Franţa de a avea un public care are o apetenţă pentru filmele care sunt în afara drumurilor bătute, este o curiozitate pe care trebuie să o menţinem”, a declarat cineastul pe scenă. La această categorie au mai fost nominalizaţi: Louis Garrel („L’Innocent”), Cédric Klapisch („En corps”), Cédric Jimenez („Novembre”) şi Albert Serra („Pacifiction”).

„La Nuit du 12” de Dominik Moll a primit alte două premii: cel pentru „speranţă masculină” (Bastien Bouillon) şi pentru „cel mai bun sunet” (pentru François Maurel, Olivier Mortier şi Luc Thomas).

Brad Pitt la Premiile César 2023

Brad Pitt a avut o apariţie surpriză pentru a-i înmâna lui David Fincher premiul César onorific. „Bună seara, mă numesc Brad Pitt şi sunt un supravieţuitor al filmelor lui Fincher”, a glumit el.

„Am jucat în trei filme ale lui David, sunt un supravieţuitor”, glumeşte superstarul hollywoodian din „Seven”, citând cel mai bun sfat de la regizorul său: „Distrează-te, dar în weekendurile tale!”, „Nu a făcut 90 de duble, ci 92 pentru aceeaşi scenă!”. „Îl ador pe acest om. Lucrul cu el este aproape de excelenţă. Pentru el, ne vom târî pe sticlă zdrobită pentru a reface o scenă”.

Difuzarea ceremoniei a fost întreruptă 5 minute de Canal+ după intervenţia pe scenă a unei activiste din cadrul grupării ecologiste Dernière Rénovation. „Acest eveniment marchează reluarea acţiunii pentru campania de rezistenţă civilă”, a spus grupul pe Twitter. Activista a purtat un tricou pe care era scris: „Ne-au mai rămas 761 de zile”. O numărătoare inversă care corespunde datei de 1 decembrie 2024. O dată de la care, nu se va mai putea „acţiona pentru a determina viitorul umanităţii” conform acestor apărători ai mediului. Grupul ecologist a blocat deja o etapă din Turul Franţei şi Roland-Garros anul trecut.

Premiile César sunt considerate echivalentul francez al premiilor Oscar. La categoria „cel mai bun film” au mai fost nominalizate peliculele „Les Amandiers”, „En Corps”, „L’Innocent” şi „Pacifiction – Tourment sur les îles”.

În 2022, trofeul acestei categorii a fost câştigat de pelicula „Illusions perdues”, în regia lui Xavier Giannoli.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: OSCAR 2023: Rihanna va interpreta o melodie de pe coloana sonoră a filmului „Black Panther”

Oscar 2023: „Everything Everywhere All at Once” concurează la 11 categorii. Lista completă a nominalizărilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Acești proprietari de apartamente riscă mult. Trebuie să respecte o mare regulă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni