Diana Bahrin
08.03.2016
Cultura

Prezență inedită în România. Concert pentru patru piane, cu doi artiști cunoscuți la nivel internațional, elevi ai marelui compozitor și dirijor român Sergiu Celibidache

Prezență inedită în România. Concert pentru patru piane, cu doi artiști cunoscuți la nivel internațional, elevi ai marelui compozitor și dirijor român Sergiu Celibidache
Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, organizează un concert deosebit în cadrul Stagiunii Regale. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 martie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român.

Alături de Camerata Regală, pe scena Ateneului se va afla celebra pianistă Elizabeth Sombart, iar concertul va fi dirijat de maestrul Pierre Vallet. Cei doi artiști, elevi ai marelui compozitor și dirijor român Sergiu Celibidache, au concertat împreună pe multe scene ale lumii, completându-și armonios interpretările. Aceștia au înregistrat împreună un CD cu concertele lui Chopin, alături de Royal Phillarmonic Orchestra.

Programul serii include lucrări de Bach, Mozart și Chopin, într-o fascinantă călătorie de la baroc la romantismul muzicii clasice. Evenimentul va începe cu Concertul pentru 4 piane și orchestră în la minor de Johann Sebastian Bach, o adaptare după Concertul pentru 4 viori și orchestră în si minor de Antonio Vivaldi. Acesta este o prezență inedită pe scenele românești, unde concertele pentru patru piane sunt rare, dată fiind complexitatea lor și nevoia de coordonare a interpreților.

Programul complet:

J.S. Bach – Concert pentru patru piane și orchestra în la minor BWV 1065 (soliști: Izabela Voropciuc, Gerard Rusu, Egizia Soare, Yosua Stan)

W.A. Mozart – Concert pentru două piane și orchestră în mi bemol major KV 365 (soliști: Lavinia Dragoș, Pilar Guarne)

F. Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în fa minor op. 21 (solistă: Elizabeth Sombart).

Inchide