Primele cele mai bune patru orchestre ale lumii concertează anul acesta la Festivalul Internațional „George Enescu”, de la București

Primele cele mai bune patru orchestre ale lumii concertează anul acesta la Festivalul Internațional George Enescu, de la București
Publicat: 13/07/2015, 17:07

Primele cele mai bune patru orchestre din lume vor concerta anul acesta la Festivalul Internațional „George Enescu”. Royal Concergebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena și London Symphony Orchestra, aflate în fruntea clasamentului mondial întocmit de celebra publicație „Gramophone”, vor urca pe scena de la București în perioada 30 august – 20 septembrie.

Cu 90 de ani de tradiție jurnalistică, revista „Gramophone” este considerată un reper în lumea culturală internațională.

Filarmonica din Berlin va susține un concert extraordinar pe 3 septembrie, la Sala Palatului din București, când la pupitrul dirijorului se va afla legendarul Sir Simon Rattle, se arată pe site-ul festivalului.

Orchestra va fi prezenta în Capitală în premieră, după 15 ani de negocieri.

Royal Concertgebouw Amsterdam, „orchestra cu cel mai catifelat sunet din lume”, potrivit criticilor de specialitate, revine în Festivalul Enescu, după ce a participat la alte trei ediții precedente. Anul acesta, spectatorii o vor putea revedea pe 19 și 20 septembrie. Dirijor va fi unul dintre muzicienii în plină ascnesiune internațională, letonul Andris Nelsons, căruia revista BBC Music îi dedică un portret chiar în numărul curent, de iulie.

London Symphony Orchestra va susține două recitaluri, pe 8 și 9 septembrie, la Sala Palatului. Pe scena Festivalului Enescu, va fi dirijată de Ion Marin. În luna iunie, London Symphony Orchestra a salutat într-un mesaj video special publicul Festivalului Enescu.

În același timp, concertul susținut de renumita Orchestră a Filarmonicii din Viena pe 16 septembrie la Sala Palatului va marca o dublă premieră. Solista concertului va fi soprana Valentina Nafornița, care a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București și membră a ansamblului legendarei Opere de Stat din Viena.

În plus, pe lângă aceste patru orchestre, vor mai fi prezente în ediția 2015 a Festivalului Enescu și Staatskapelle Dresden, dar și San Francisco Symphony Orchestra – orchestră distinsă cu un Pulitzer Prize pentru Muzică -, care va interpreta în premieră lucrarea „Voix de la Nature”, de George Enescu.

În total, ediția din acest an a Festivalului Enescu aduce la București și în alte orașe din țară peste 2.500 de artiști străini și români de top.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu” se va desfășura între 30 august și 20 septembrie 2015. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase