Regizorul Cristi Puiu participă la Săptămână Integrării de la Viena, cu proiectul colectiv „Bridges of Sarajevo”

Redactor:
Diana Parvulescu
Regizorul Cristi Puiu participă la Săptămână Integrării de la Viena, cu proiectul colectiv „Bridges of Sarajevo”
Regizorul Cristi Puiu merge la Viena, cu proiectul colectiv "Bridges of Sarajevo".

Săptămână Integrării de la Viena cuprinde peste 300 de evenimente dedicate multilingvismului, conviețuirii și participării active la viața socială a grupurilor etnice prezente în Viena, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Proiecția, organizată de Let’s CEE Film Festival, va avea loc duminică, de la ora 18.00, la cinematograful Urania Kino.

Cristi Puiu și Jean-Luc Godard se numără printre regizorii care au realizat filmul colectiv „Bridges of Sarajevo”, format din 13 scurtmetraje și coordonat de Jean-Michel Frodon, care a fost inclus în secțiunea Les séances spéciales din selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2014.

Cristi Puiu a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas”, cu Valeria Seciu și Marian Râlea, în care acesta vede Sarajevo de la distanță, din România.

„Bridges of Sarajevo” este un proiect realizat în cadrul evenimentelor care marchează, în 2014, împlinirea a o sută de ani de la începutul Primului Război Mondial.

Filmul „Bridges of Sarajevo” cuprinde 13 scurtmetraje, în general de câte șase și opt minute, realizate de 13 regizori europeni, respectiv Teresa Villaverde (Portugalia), Aida Begic (Bosnia și Herțegovina), Leonardo di Costanzo (Italia), Jean-Luc Godard (Elveția), Kamen Kalev (Bulgaria), Serghei Loznitsa (Rusia), Isild Le Besco (Franța), Vincenzo Marra (Italia), Ursula Meier (Elveția), Vladimir Perisic (Serbia), Cristi Puiu (România), Marc Recha (Spania) și Angela Schanelec (Germania).

Regizorul Cristi Puiu a fost prezent, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, la ediția 2014 a Let’s CEE Film Festival, ocazie cu care a susținut un masterclass și a fost proiectat și filmul „Moartea domnului Lăzărescu”.

Inchide