Rolul pentru care Nicolas Cage nu a primit niciun ban, dar a luat un Oscar

Rolul pentru care Nicolas Cage nu a primit niciun ban, dar a luat un Oscar
Publicat: 06/10/2022, 09:43
Actualizat: 06/10/2022, 09:44

Nicolas Cage se numără printre marile nume de la Hollywood și și-a construit cariera cu ajutorul unor personajele bizare interpretate în filme dintre cele mai ciudate.

Printre exemple se pot număra cele din filmul de succes „Face/Off”, din 1997, sau cel mai recent lungmetraj al său, „The Unbearable Weight Of Massive Talent”, unde a jucat o versiune deformată a sa.

Pelicula care i-a revitalizat cariera a fost lansată în 1995. „Leaving Las Vegas” este un film considerat deja cult, a fost bazat pe un roman al lui John O’Brien și regizat de Mike Figgis. Cage îl joacă pe Ben Sanderson, un scenarist care merge la Las Vegas, plănuind să-și folosească tot pachetul de indemnizație de la locul de muncă de la care tocmai a fost concediat pentru a se bea în neștire. Planul lui ia o întorsătură neașteptată când o întâlnește pe prostituata Sera (Elizabeth Shue).

Filmul a fost apreciat de critici, iar Cage a câștigat un premiu Oscar pentru interpretarea sa. Și, deși a făcut minuni pentru cariera sa, Cage nu a primit niciodată cei 100.000 de dolari promiși de producători în schimbul rolului din acest film.

Într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, regizorul filmului, Mike Figgis, a declarat că nici el nu a fost plătit. 

„Au spus că filmul nu a intrat niciodată în profit”, a declarat acesta, referindu-se la compania de producție Lumiere Pictures. Totuși, filmul a avut un buget de producție de 4 milioane de dolari și a generat încasări de 32 de milioane de dolari în întreaga lume.

Totuși, pelicula a făcut minuni pentru cariera lui Nicolas Cage. „Un an mai târziu, (Nic, n.r.) câștiga 20 de milioane de dolari pe film, așa că a fost destul de bun”, a comentat Figgis. 

CITEȘTE ȘI: Nicolas Cage, din nou tată. Starul și cea de-a cincea sa soție, Riko Shibata, au devenit părinții unei fetițe

Nicolas Cage, în rolul unui căutător de trufe care își pierde scroafa de urmă

Nicolas Cage a fost nevoit să înapoieze guvernului mongol un craniu de dinozaur

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase