SCHIMBĂRI. Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj va avea loc, dar va ține mai puțin

Redactor:
Ioana Tudorascu
SCHIMBĂRI. Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj va avea loc, dar va ține mai puțin
SCHIMBĂRI. Festivalul Zilele Culturale Maghiare din Cluj va avea loc, dar va ține mai puțin - Foto: Kiss Gábor / Zilele Culturale Maghiare din Cluj - Facebook

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare anunţă că festivalul va avea loc la Cluj-Napoca în luna august şi va ţine doar trei zile, nu zece cât era programat iniţial, din cauza situaţiei epidemiologice generate de noul coronavirus.

Ediţia a XI-a a Zilelor Culturale Maghiare se va desfăşura în perioada 19-21 august, iar prima zi marchează ridicarea Clujului la rang de oraş de către regele Carol Robert în anul 1316.

De asemenea, în 20 august are loc sărbătorirea zilei Sfântului Ştefan, cel care i-a creştinat pe maghiari în anul 1000.

Decizia de a ţine festivalul am luat-o ţinând seama de aşteptările publicului. Desigur, un eveniment de anvergura cu care am obişnuit până acum publicul nu se poate produce doar în trei zile, ceea ce înseamnă că anul acesta vom încerca să realizăm un număr mai mic de programe şi în concordanţă cu reglementările în vigoare”, a declarat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare.

Pe parcursul desfăşurării festivalului se vor respecta toate măsurile de restricţie impuse de autorităţi pentru ca participanţii la eveniment să fie în deplină siguranţă.

Untold și Neversea, amânate pentru anul 2021

„În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară”, au spus organizatorii.

Este cea mai bună decizie pentru sănătatea oamenilor.

„Considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară. Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna Untold și Neversea din acest an, pentru anul 2021”, au subliniat organizatorii celor două festivaluri.

Inchide