TIFF 2020. Consiliul Local Cluj-Napoca ajută cu 1,4 milioane de lei organizarea celebrului festival de film

Redactor:
Dragos Tanase
TIFF 2020. Consiliul Local Cluj-Napoca ajută cu 1,4 milioane de lei organizarea celebrului festival de film
Consiliul Local Cluj-Napoca ajută cu 1,4 milioane de lei organizarea (FOTO - Proiectie de film drive in la o ediție TIFF/Facebook - Tudor Giurgiu

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat miercuri, 3 iunie, alocarea sumei de 1,4 milioane de lei pentru organizarea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Acesta ar putea să înceapă la sfârșitul lunii iulie, fiind programat inițial în perioada 29 mai-7 iunie. Alocarea banilor a fost votată în unanimitate de către consilierii locali.

„Condiția este desfășurarea evenimentului la data la care legislația în materie va permite acest lucru și cu respectarea măsurilor impuse de actele normative”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Organizatorii TIFF au declarat pentru Mediafax că ediția a 19-a a festivalului, programată inițial în perioada 29 mai – 7 iunie, va începe la sfârșitul lunii iulie și se va derula și în prima decadă a lunii august, dacă nu apar probleme legate de organizare.

În cadrul ședinței, au fost alocate și alte sume pentru diverse proiecte culturale. Printre acestea se numără cel privind realizarea unui documentar despre Florin Piersic, care a fost finanțat cu 50.000 de lei, informează sursa citată.

Inițial, s-a anunțat că ediția din acest an a TIFF a fost suspendată

Recent, se anunțase că Festivalul de film TIFF –  unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România – va fi suspendat în acest an, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus.

Organizatorii precizau, prin intermediul unui comunicat, că în câteva săptămâni s-ar putea lua o decizie în legătură cu reprogramarea festivalului.

Anul trecut, Nicolas Cage a primit Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale

Actorul american Nicolas Cage a primit la TIFF 2019, la Cluj-Napoca, Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, acesta spunând că va pune distincția pe noptiera de lângă pat și inima i se va încălzi când se va gândi la prietenii din Transilvania.

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, cu această ocazie, la Casa de Cultură a Studenților, unde a urcat pe scenă înaintea proiecției filmului „Face/Off” alături de Nicolas Cage căruia i-a înmânat Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, că actorul american a făcut o grămadă de filme și a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui.

Inchide