Serialul polițist francez de succes „Brigada”, din octombrie, în exclusivitate în România, la Focus Sat TV

Serialul polițist francez de succes „Brigada, din octombrie, în exclusivitate în România, la Focus Sat TV
Publicat: 26/09/2023, 15:07

Începutul lunii octombrie aduce la Focus Sat TV și în aplicația Focus Sat o nouă premieră: serialul polițist francez „Brigada” („BRI”, 2023). Producția tv a fost cea mai de succes lansare CANAL+ Original din 2019, până în prezent, în Franța.  

Programul de lansări tradițional săptămânal (difuzarea a câte 2 episoade noi în zilele de luni și joi) pe care Focus Sat TV l-a avut până acum pentru producțiile în premieră va fi înlocuit, începând din luna octombrie, de lansările tip binging – difuzarea zilnică a unor noi episoade. Așadar, în perioada 9 – 12 octombrie, se vor difuza câte 2 noi episoade din serialul „Brigada” în fiecare zi de luni până joi, începând de la ora 21:30.  În aplicația Focus Sat vor fi disponibile toate cele 8 episoade chiar din ziua premierei, 9 octombrie.

Scris și regizat de Jérémie Guez (cunoscut pentru filmele „Bluebird In My Heart” și „The Sound of Philadelphia” ca și pentru serialul „A French Case”), acțiunea serialului „Brigada” are loc în Paris și dezvăluie investigațiile neobișnuite și arestările spectaculoase din palmaresul unei trupe de elită  a Poliției Naționale Franceze, care luptă împotriva crimei organizate și terorismului. Jérémie Guez și-a dorit să ofere o serie „brută, autentică și captivantă”. Prin căutarea neîncetată a realismului și prin asprimea tonului „Brigada”  amintește de „Engrenages” („Spirala crimei”), un serial polițist cu accente psihologice, care a fost difuzat la Focus Sat TV anul trecut și care este în continuare disponibil în Biblioteca VOD din aplicația Focus Sat.

Serialul „Brigada”, un succes remarcabil în Franța, încă de când a fost lansat

Lansat pe 24 aprilie 2023 în Franța, „Brigada”  a reușit foarte repede să facă furori înregistrând cea mai are audiență pentru o creație originală în aplicația myCanal din ultimii 4 ani, acumulând peste 12 milioane de vizualizări. De curând Canal+ a anunțat că serialul va continua cu un nou sezon.

Raiduri, urmăriri, interceptări, nimic nu lipsește din această producție Canal+ Original care combină genul polițist și de investigație criminală. Saïd (Sofian Khammes) tocmai a aterizat în fruntea brigăzii de cercetare și intervenție (Brigade de recherche et d’intervention) de la Versailles, o unitate istorică specializată în crima organizată formată din tineri polițiști de elită, pe cât de nesăbuiți, pe atât de eficienți. El este hotărât să îmblânzească cele patru temperamente vulcanice cu care va lucra: Vanessa (Ophélie Bau), Badri (Rabah Nait Oufella), Julien (Waël Sersoub) și Socrate (Théo Christine).

Însă, pentru a face acest lucru trebuie să-l facă uitat pe Patrick (Bruno Todeschini), fostul lor lider carismatic aproape idolatrizat, și să pună capăt micilor aranjamente ale acestuia din urmă cu lumea interlopă locală. Saïd descoperă legăturile complicate ale lui Patrick cu Éric, liderul unei bande de romi, aflat în război cu un alt clan, El Hassani. Patrick devine hotărât să revină în fruntea unității dacă Saïd refuză să ia parte într-o reglare de conturi dintre cele două clanuri care amenință să distrugă Parisul.

În realitate, brigada din titlu a fost înființată în 1964 și este echivalenta SWAT din SUA. BRI a fost implicată în operațiuni importante, precum atacul armat din redacția publicației „Charlie Hebdo” (din ianuarie 2015) și atacurile cu bombă din Paris (din noiembrie 2015). Ei au fost implicați și în vânătoarea celebrului Jacques Mesrine, „Omul cu o mie de chipuri”, un criminal francez responsabil pentru numeroase crime, jafuri de bănci și răpiri în Franța, SUA și Canada.

„Brigada”, un serial cu o distribuție de excepție

Serialul vine cu o distribuție de excepție, un mix între tineri actori confirmați și actori veterani carismatici.  Actorul principal din „Brigada” – Sofian Khammes – este cunoscut din „November” (2022) și „Lăcustele”/„La nuée” (2020) și a fost premiat la Brooklyn Horror Film Festival la categoria „Cel mai bun actor” pentru rolul din scurtmetrajul „Acide” (2018). Ophélie Bau a jucat în „Des feux dans la nuit” (2020) și are o nominalizare la Premiul César (în 2019 la categoria „Cea mai promițătoare actriță”, pentru filmul „Mektoub, My Love: Canto Uno”).

La același Premiu César a fost nominalizat în 2004 și Bruno Todeschini, la categoria „Cel mai bun actor” pentru filmul „Fratele lui”/„Son frère”. În plus, actorul elvețian are în palmares și filmele „Un año, una noche” (2022), „ „Les amours d’Anaïs” (2021) și „Brava” (2017). Din distribuție mai face parte și veterana actrița franceză Emmanuelle Devos, nominalizată la 6 Premii César, laureată pentru rolul principal din „Sur mes lèvres” (2001) și pentru rolul secundar din „À l’origine” (2009).

Foto: Focus Sat TV

CITEȘTE ȘI: Misterele supranaturale continuă la Focus Sat TV, cu serialul „Poarta roșie” („La porta rossa”), din 21 septembrie

VIDEO | Serialul „Django”, o producție internațională, filmat integral în România, a fost lansat. „Este special, are multe elemente de film european”

EXCLUSIV VIDEO | Nicholas Pinnock: „A fost minunat să filmez în România, m-am bucurat de fiecare zi pe platourile de filmare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Săptămâna Mare, perfectă pentru acești nativi. Succes în dragoste, spor la bani
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...