Sibiu Jazz Festival, o experiență muzicală unică, vine cu o surpriză pentru publicul român și internațional

Redactor:
Maria Stoica
Sibiu Jazz Festival, o experiență muzicală unică, vine cu o surpriză pentru publicul român și internațional

Sibiu Jazz Festival își continuă tradiția pe scena muzicală din România cu o inovație la nivel de repertoriu si expresivitate artistică. Pe lângă eleganța și ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experiență artistică cu totul neobișnuită, ci și o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocația universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul Covid 19. Publicul român este asteptat la sfârșitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 și 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artiști ai scenei naționale care ne vor pune sufletul în mișcare prin muzica lor extrem de bogată și creatoare. 

Pe parcursul celor trei zile de festival vom simți viața în ritmuri antrenante alături de Paolo Profeti &  ArtHitElectronic – Swing Project, Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF), Vița de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project, Berti Barbera si mulți alții.

Programul complet poate fi vizionat aici.   

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.  

”Jazzul evoluează la fel cum viața în sine evoluează. Vedem acest lucru cel mai bine în proximitatea noastră. Muzica urmează viața sau viața urmează muzica? La această întrebare vom răspunde la Sibiu Jazz Festival, care vine în întâmpinarea acestor vremuri tulburi cu multă muzică bună menită să bucure inimile românilor și să trezească interesul pentru marile transformări si provocări ale muzicii contemporane”, spune Simona Maxim, directorul artistic al festivalului.  

Sibiu Jazz Festival este unul dintre evenimentele culturale majore, de importanţă naţională și internaţională, având în vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului, care îl onorează cu prezenţa. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de aproape cinci decenii, când însăşi existenţa acestei muzici abia depăşeşte un secol.

Biografia festivalului se pliază perfect pe istoria mondială a jazzului care reprezintă o minunată poveste a libertătii creatoare a omului. Astfel, la începutul anilor ’70 au loc la Ploieşti primele trei ediţii ale Festivalului Naţional de Jazz. Din motive de „poluare ideologică”, Festivalul este mutat, la Sibiu, în anul 1974, bucurându-se de respect şi susţinere, până şi din partea oficialităţilor politice comuniste, fiind organizat de echipa dedicată a Jazz Club Sibiu, cel mai puternic club de jazz din ţară la vremea respectivă. În 1977, Festivalul devine internaţional, prin participarea unui grup de muzicieni din Cehoslovacia. 

În anul 2005, Sibiu Jazz Festival este recunoscut ca cel mai important eveniment de gen din România, devenind membru cu drepturi depline în cea mai importantă reţea de festivaluri şi promotori de jazz din Europa: Europe Jazz Network. 

SJF este singurul festival de jazz din România inclus în programul internațional de promovare al turismului cultural, care a fost lansat pe piața europeană în perioada 2018-2020: JAZZ ACROSS EUROPE.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
Celebrul milionar a făcut praf un Lamborghini de 230.000 de euro, după ce a intrat...
Înmatriculări auto 2021. Ce s-a schimbat în acest an. Pașii de urmat
Probleme în prima zi de mandat pentru Joe Biden. Preşedintele a fost criticat pentru că...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
China face anunțul crunt. Este panică după decizia asta: se întâmplă acum
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide