SPECTACOLE ONLINE. Dacă este luni sau joi, mergem la Operă

Redactor:
Madalina Prundea
SPECTACOLE ONLINE. Dacă este luni sau joi, mergem la Operă

Opera Națională București intră luni în a doua săptămână în care difuzează, online, înregistrări ale spectacolelor de pe prima scenă lirică a țării, acum închisă, ca urmare a măsurilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Un număr de 13.300 de spectatori au urmărit, joia trecută, al doilea spectacol difuzat de Opera Națională București, în cadrul colecției Seri de Operă Online, „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, înregistrare din 12 mai 2018.

Programul a debutat, lunea trecută, cu spectacolul „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, o înregistrate din 18 februarie 2018. „Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aproape unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat”, au transmis reprezentanții Operei Naționale București.

Luni, de la ora 18:30, Opera Națională București spectacolul „Tosca” de de Giacomo Puccini, iar joi, „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolul „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele și light design-ul lui Mario De Carlo, a fost înregistrat în 30 martie 2019. „Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-și reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului”, spun reprezentanții Operei Naționale București, pe contul de Facebook.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 se va difuza online spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în categoria online de pe site, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

 

Inchide